سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / اخبار / فرودگاه سقز پس از ۲۰ سال به بهره‌برداری رسید/ افتتاح سد چراغ ویس سقز بعد از ۱۳ سال/ ۵۰ درصد تنش‌آبی کردستان رفع شد

فرودگاه سقز پس از ۲۰ سال به بهره‌برداری رسید/ افتتاح سد چراغ ویس سقز بعد از ۱۳ سال/ ۵۰ درصد تنش‌آبی کردستان رفع شد

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تلاش‌های استاندار کردستان، پروژه فرودگاه سقز در کمتر از ۲ سال با تزریق اعتبار لازم تکمیل شد.
 هواپیمای حامل آیت الله رئیسی رئیس جمهور کشورمان حوالی ساعت ۹ صبح امروز در فرودگاه سقز به زمین نشست و اولین پرواز در این فرودگاه تازه تاسیس فرود آمد.مطالعات فرودگاه سقز از سال ۱۳۷۵ آغاز و تا سال ۱۳۸۴ ادامه پیدا کرد و از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۹۳ حدود ۷۰ میلیارد ریال برای پروژه هزینه شد اما در نهایت کار به جایی رسید که پیمانکار و مشاور پروژه کنار گذاشته و کار متوقف شد.

پس از آن و بعد از حدود چهار سال توقف پروژه، سال ۱۳۹۷ بار دیگر ادامه کار کلید خورد و کارفرمایی پروژه به شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران واگذار شد و طی تفاهم نامه ای، استانداری کردستان متعهد شد علاوه بر تملک زمین، بخشی از جاده قدیم سقز به مریوان را هم جابجا کند تا شرکت فرودگاهها کار احداث فرودگاه را برعهده بگیرد.

تیرماه سال ۱۴۰۰ و در واپسین روزهای دولت دوازدهم این پروژه با حدود ۶۳ درصد پیشرفت به صورت ناقص افتتاح شد اما از آن زمان تاکنون حتی یک پرواز هم در آن انجام شده است و بدلیل اینکه به صورت ناقص افتتاح شد، امکان هیچ کارایی نداشت.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تلاش‌های استاندار کردستان، این پروژه در کمتر از ۲ سال با تزریق اعتبار لازم تکمیل شد و امروز پس از سال‌ها انتظار، سقزی‌ها به آرزوی خود رسیدند و فرودگاه این شهر افتتاح و برقراری نخستین نشست و برخاست هواپیما در این فرودگاه به نام دولت سیزدهم ثبت شد.

این فرودگاه توسط مهندسان ایرانی در ۱۸۰ هکتار گستره و ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع مساحت پایانه به اتمام رسید.

باند فرودگاه سقز ۲ هزار و ۶۰۰ متر طول دارد و ۴۵۰ متر تاکسی وی،۲ هزار و ۵۰۰ متر گستره پارکینگ، یک هزار و ۳۰۰ متر روشنایی معابر، برج مراقبت، دستگاه‌های کمک بازرسی و ساختمان‌ پلیس از دیگر ویژگی‌های این فرودگاه است.

همزمان با افتتاح رسمی این فرودگاه توسط دکتر رئیسی، پرواز هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران از تهران به مقصد فرودگاه شهدای سقز انجام شد. این پرواز با استفاده از هواپیمای «ای‌تی‌آر (ATR)» صورت گرفت.

فرودگاه سقز نقش مهمی در پازل توسعه استان کردستان و ارتقای شاخص بهره‌مندی آن در بخش‌های مختلف دارد. وجود منطقه ویژه اقتصادی بانه و منطقه آزاد تجاری بانه-مریوان، رسمی شدن مرز سیران‌بند، نزدیکی این فرودگاه به مرزهای بین ایران و عراق در شهرستان‌های بانه و احداث منطقه ویژه اقتصادی بانه از جمله دلایل اهمیت این طرح بزرگ عمرانی در استان کردستان است که در دولت مردمی تکمیل و به بهره‌برداری رسید.

حدود یک و نیم میلیون نفر از شهرهای شمالی استان کردستان از جمله بانه، سقز، دیواندره و شهرهای جنوبی آذربایجان غربی همانند بوکان، شاهین دژ، تکاب، مهاباد، سردشت و پیرانشهر از خدمات رفت و آمد هوایی این فرودگاه بهره‌مند خواهند شد.

افتتاح سد چراغ ویس سقز بعد از گذشت ۱۳ سال
همزمان با سفر رئیس جمهور به استان کردستان، سد چراغ ویس سقز صبح امروز با حضور مسئولان کشوری و استانی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

طرح آبرسانی به شهر سقز از سال ۱۳۸۹ شروع شده و اکنون بعد از گذشت ۱۳ سال رسماً مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

سد چراغ ویس و مدول دوم تصفیه خانه شماره ۲ شهرستان سقز از جمله پروژه‌های مهم هستند که در این سفر افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

رئیس جمهور: ۵۰ درصد تنش‌آبی کردستان رفع شد
آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز جمعه در آیین افتتاح ایستگاه پمپاژ دائم بویین شهرستان بانه اظهار کرد: در این سفر ۱۰ طرح بزرگ آبی در کردستان به بهره‌برداری رسید که هر کدام در جای خود بسیار اثربخش است از جمله ۲ سدی که امروز مورد بهره برداری قرار گرفت یا کارهایی که در مورد تصفیه خانه‌ها، آب دریاچه زریوار مریوان و حوزه فاضلاب انجام شد.

رئیس جمهور با اشاره به بهره‌برداری از طرح های حوزه آب در استان کردستان، گفت: با افتتاح و بهره برداری از این طرح ها ۵۰ درصد از تنش آبی استان برطرف شده و تلاش دولت رفع مشکلات مربوط به حوزه آب در این استان است.

آیت الله رئیسی از وزیر نیرو و مسوولان استان کردستان و دست اندرکاران اجرای این طرح ها قدردانی کرد و افزود: گزارش های وزارت نیرو در مورد طرح های اجرا شده و در دست اجرا در استان کردستان خوشحال کننده است.

وی با اشاره به افتتاح ۱۰ طرح بزرگ در استان، گفت: اجرای این طرح ها با هدف تامین رفاه و آسایش مردم استان کردستان انجام شده و دولت در نظر دارد طرح های این حوزه در استان را با جدیت پیگیری و به سرانجام برساند.

رئیس جمهور با ابراز خوشحالی از رفع مشکلات آب شرب مردم کردستان، تصریح کرد: با اجرای این طرح ها بخش زیادی از مشکلات مربوط به آب در استان بخصوص در روستاها برطرف شده که جای تقدیر و تشکر از دست اندرکاران این طرح ها دارد.

آیت الله رئیسی به کاهش نزولات آسمانی در برخی از نقاط کشور اشاره کرد و گفت: دولت به دنبال مدیریت صحیح در مصرف آب است و با برنامه ریزی های انجام شده تصمیم داریم باوجود کمبود منابع آبی و کاهش نزولات جوی آب مورد نیاز را به دست مشترکان و متقاضیان آب برسانیم.

وی از وزیر نیرو به خاطر تلاش جهادی در راستای مدیریت صحیح در حوزه آب و برق قدردانی کرد و افزود: تلاش دولت در ۲ سال اخیر به نحوی بوده است که مردم احساس کمبود آب در بخش شرب، کشاورزی و صنعت نداشته باشند.

رئیس جمهور هدف گذاری دولت را در ابتدا شروع به کار رفع تنش آبی ۱۰ هزار روستا اعلام کرد و گفت: امروز با یک کار جهادی شاهد رفع مشکلات آب ۳۵۰۰ روستای کشور هستیم و تا پایان این دولت مشکل ۱۰ هزار روستا حل می شود.

آیت الله رئیسی همچنین به رفع مشکل آب شرب شهر بانه و حذف جیره بندی آن اشاره کرد و گفت: اگرچه مشکل آب این شهر اکنون حل شده اما ۲ سدی که کار آن آغاز شده نیز باید به بهره برداری برسد تا در آینده مشکل کمبود آب در این شهر نداشته باشیم.

وی از وزیر نیرو خواست هرچه زودتر طراحی و اجرای این ۲ سد را با هدف تامین بلندمدت آب شرب مردم بانه و تامین رفاه و آسایش مردم شروع کند.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش با بیان اینکه آب و برق از زیرساخت‌های توسعه است، گفت: کردستان استان کشاورزی، گردشگری، صنایع دستی، بازرگانی و تجارت است و تولید در این استان محوریت دارد و از این رو دولت در راستای ایجاد، توسعه و تقویت زیرساخت های این استان تلاش می کند.

آیت الله رئیسی از مجموعه وزارت نیرو خواست طرح های در دست اجرا در کشور و استان کردستان را به نحو احسن به ثمر برساند تا مردم از مزایای آن بهره مند شوند.

وی شرط و رمز موفقیت و به ثمر رساندن کارها را پیگیری مجدانه و جهادی دانست و از مسوولان خواست در این راستا تلاش مضاعفی داشته باشند تا مشکلات مردم برطرف شود.

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

به حاکمیت پاکستان و عراق احترام می گذاریم اما اجازه نمی دهیم امنیت ما را به بازی بگیرند

امیرعبداللهیان گفت: هیچ تعارفی با طرف های تروریستی در پاکستان و اقلیم کردستان عراق نداریم.

تبریز ایستاده به احترام ۱۰ هزار شهید آذربایجان‌شرقی

مردم قدردان تبریز امروز با حضوری پررنگ در اختتامیه کنگره ۱۰ هزار شهید آذربایجان‌شرقی ثابت کردند قدردان شهدایی هستند مفهوم غیرت و ایثار در تاریخ ایران اسلامی قلمداد می‌شوند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.