سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / متون / اخراج بیش از ۹۴۰ کارگر کارخانه نساجی بروجرد

اخراج بیش از ۹۴۰ کارگر کارخانه نساجی بروجرد

کارخانه نساجی بروجرد در سال جهش تولید، اقدام به اخراج این کارگران کرده تا در شرایطی که کرونا ویروس از نظر اقتصادی پیش آورده، اعتباراتی از سوی دولت مبنی بر کمک به مشاغلی که در جریان این اپیدمی خسارتی متحمل شدند، جذب کند.

کارخانه نساجی بروجرد جزو کارخانجات و شرکت‌هایی است که در سال‌های اخیر و پس از خصوصی سازی رانتی که در سال ۸۹ اتفاق افتاد، به یک چندم قیمت واقعی واگذار شد.

مالک این کارخانه به بهانه نداشتن بودجه در ۲۸ فروردین ۹۹ اقدام به اخراج بیش از ۹۴۰ نفر از کارگران مظلوم و زحمتکش خود کرده است. متاسفانه این شیوه غلط بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی سراسر کشور است که کارفرما زمانی که بوی اعتبارات مالی و بانکی به مشامش می‌خورد با امنیت شغلی کارگران زیرمجموعه اش بازی می‌کند و آن‌ها را به عنوان طعمه برای اخذ اعتبار از دولت تلقی می‌کند. کارخانه نساجی بروجرد نیز ذیل همین شیوع غلط در چند سال گذشته تعریف شده و امسال نیز پس از گذشت ۱ ماه از نامگذاری سال جدید به عنوان جهش تولید، اقدام به اخراج این کارگران کرده تا در شرایطی که کرونا ویروس از نظر اقتصادی پیش آورده، اعتباراتی از سوی دولت مبنی بر کمک به مشاغلی که در جریان این اپیدمی خسارتی متحمل شدند، جذب کند.

فرسودگی تجهیزات و ماشین‌آلات صنایع کشور و به‌ ویژه شهرستان بروجرد رونق تولید را با چالش جدی مواجه کرده این در حالی است که نبود بازار فروش محصولات در کنار کمبود نقدینگی موجود از دیگر عوامل رکود صنایع این شهرستان است که روزگاری قطب صنعتی استان لرستان محسوب می‌شد.

کهنگی و فرسودگی ماشین‌آلات کارخانه نساجی بروجرد

روایت تکراری بیکاری کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی این شهرستان که در آغازین روزهای سال دامن سامان کاشی و پس‌ازآن کاشی جم بروجرد و واحدهای ریز ودرشت صنعتی و تولیدی این شهرستان را گرفت این بار سایه تیره خود را برسر کارگران نساجی بروجرد گسترانده است تا التهاب کهنگی و فرسودگی ماشین‌آلات این کارخانه زنگ خطری را برای مسئولان لرستانی به منظور تجهیز و نوسازی آن به صدا درآورد.

وعده اعطای تسهیلات میلیاردی با سود بالا و مدت‌زمان پرداخت کوتاه‌مدت توسط مسئولان استانی به صاحبان صنایع این شهرستان نه‌ تنها التیامی براین زخم کهنه نمی‌گذارد بلکه تمام توان تولید صنایع را صرف بازپرداخت سود حاصل از این تسهیلات کرده و به نوعی ضربان قلب تپنده صنعت را روز به روز به ایستایی نزدیک‌تر می‌کند.

علی از کارگران کارخانه‌های نساجی بروجرد است که هم‌اینک شانزدهمین سال خدمت خود را در واحد بافندگی این کارخانه‌ها پشت سر می‌گذارد، وی که یکی از کارگران فصلی این کارخانه است به خبرنگار تسنیم در بروجرد گفت: هم‌اینک دو واحد ریسندگی کارخانه‌ها نساجی بروجرد به دلیل کمبود مواد اولیه از خط تولید خارج‌شده و کارگران این دو واحد نیز موقتاً از کار معلق شده‌اند.

وی افزود: دیگر واحدهای تولیدی این کارخانه‌ها نظیر واحد بافندگی و رنگرزی در حال حاضر مشغول تولید و فعالیت هستند اما تاکنون قراردادی با کارگران این واحدها منعقد نشده است.

عدم تمدید قرارداد کارگران فصلی کارخانه نساجی بروجرد

کارگر نساجی بروجرد عنوان کرد: بر اساس قوانین مدیران این کارخانه موظف به انعقاد قرارداد با کارگران فصلی در انتهای هرسه ماه هستند و هم‌اینک به‌ رغم گذشت یک هفته از موعد مقرر انعقاد قرارداد، خبری از تمدید آن نیست و این موضوع تجمع عده‌ای از کارگران در این واحد تولیدی بوده است.

مرتضی دیگر کارگر کارخانه نساجی بروجرد که هم‌اینک با ده سال سابقه کاری نگران آینده شغلی خود است، به خبرنگار تسنیم در این رابطه گفت: هم‌اینک عمده نگرانی کارگران این واحد تولیدی که تجمعات پراکنده آن‌ها را به دنبال داشته است، عدم اطمینان خاطر از ادامه فعالیت خود در این کارخانه است چراکه هرروز شایعه‌ای جدید مبنی بر اخراج و یا تعدیل نیرو در این کارخانه بر سر زبان‌ها می‌افتد.

وی با اظهار بی‌اطلاعی از اجرای طرح توسعه در این کارخانه، اظهار داشت: مدیران نساجی بروجرد هیچ‌گونه حرفی از اجرای این طرح و دلایل تعدیل نیرو ابراز نکرده‌اند تنها چیزی که در علت تعدیل نیرو گفته‌اند کمبود مواد اولیه در تولید و فرسودگی دستگاه‌ها بوده است.

انعقاد قرارداد جدید با کارگران به شرط دریافت تسهیلات

کارگر نساجی بروجرد با بیان اینکه مدیر کارخانه خواستار تسهیلات کم‌بهره شده است، افزود: مدیر کارخانه انعقاد قرارداد جدید با کارگران را منوط به دریافت این تسهیلات کرده و دعوت به کار کارگران تا موعد یادشده را منتفی دانسته است.

اما در این میان مدیران کارخانه‌ها نساجی بروجرد معتقدند که پرداخت تسهیلات طرح توسعه، کارخانه‌ها نساجی را از بحران نجات می‌دهد، همچنان که امید علایی جانشین مدیرعامل کارخانه‌ها نساجی در گفت وگو با خبرنگاران این شهرستان عنوان کرده بود که به‌ رغم رکود بازار کسب‌وکار، تولید نخ و پارچه نساجی بروجرد تاکنون متوقف نشده و این کارخانه در هیچ‌یک از پرداخت‌های خود از جمله حقوق کارگران، بیمه و مالیات تأخیر نداشته اما تسهیلات با سود بانکی بالا و بازپرداخت کوتاه‌مدت برای نساجی هیچ فایده‌ای ندارد.

وی با بیان اینکه هزینه روزانه خرید الیاف این کارخانه حدود 12 میلیارد ریال است، افزود: با توجه به رکود بازار و وجود مقادیر زیاد نخ و پارچه خام در انبارها هزینه این مبلغ برای شرکت به‌ صرفه نیست براین اساس در صورت تداوم روند کنونی و پرداخت نشدن تسهیلات ارزان‌قیمت به این مجموعه مجبور به تعدیل نیروهای به کار گرفته‌شده در کارخانه‌ها نساجی بروجرد در فاصله سال‌های 92 تا 93 هستیم.

این مشکلات در حالی بیان می‌شود که مسلم پورقاسمیان فرماندار ویژه شهرستان بروجرد در تازه‌ترین اظهارات خود تعدیل نیرو در مقطع کنونی در کارخانه‌ها نساجی بروجرد را موقتی دانست و اظهارداشت: در جلسه‌ای که با حضور استاندار و مدیران دستگاه‌های اجرایی از قبیل ادارات کار و رفاه اجتماعی و دستگاه اطلاعاتی بروجرد و مدیرعامل این کارخانه برگزار شد، به اتفاق آراء مقرر شد تجهیزات و ماشین‌آلات این کارخانه نوسازی شود.

وی افزود: به عقیده کارشناسان در صورت عدم تجهیز و نوسازی ماشین‌آلات و استفاده از تکنولوژی‌های نوین این کارخانه‌ها نمی‌تواند بیش از یک سال به تولید خود ادامه دهد و ناچار به تعطیلی کشیده می‌شود.

فرماندار ویژه بروجرد عنوان کرد: تجهیز و نوسازی ماشین‌آلات این کارخانه نیازمند فرصت زمانی دو تا سه‌ ماهه است که کارگران بخش‌های موردنظر تا اطلاع بعدی از کار تعدیل شوند و پس از تجهیز ماشین‌آلات مجدداً به کار خود برگردند.

وی عنوان کرد: در این جلسه مقرر شد تعطیلی کارخانه نساجی بروجرد به زمستان کشیده نشود و مدیران این کارخانه تا ابتدی فروردین‌ماه سال آینده برای تعدیل نیروهای خود در بخش‌های موردنظر که نیاز به تجهیز دارد، فرصت دهند.

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

ابتکار جالب یک کارگر برای گرفتن انگشتر رهبر انقلاب

دیدار امروز رهبر انقلاب با کارگران، یکی از کارگران برای گرفتن انگشتر رهبر انقلاب

 رسوایی بزرگ اخلاقی در پارلمان انگلیس شماری از نمایندگان اخراج شدند

حزب ‌محافظه‌کار پارلمان انگلیس ویژه تجاوز جنسی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.