سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / متون / جدیرترین اثر «رجبی‌دوانی » رونمایی شد

جدیرترین اثر «رجبی‌دوانی » رونمایی شد

مراسم رونمایی از کتاب «کوفه و نقش آن در قرون نخستین اسلامی» نوشته محمدحسین رجبی‌دوانی ظهر امروز در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.

مراسم رونمایی از کتاب «کوفه و نقش آن در قرون نخستین اسلامی» نوشته محمدحسین رجبی‌دوانی ظهر امروز در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.

حجت‌الاسلام کاشانی از پژوهشگران حوزه تاریخ در این نشست ابتدا توضیحاتی درباره اهمیت کتاب و شهر کوفه ارائه کرد و پس از او نویسنده کتاب توضیحاتی درباره آن داد.

رجبی‌دوانی با بیان اینکه کتابی که در معرض دید قرار دارد به بررسی موقعیت شهری که در تاریخ صدر اسلام منشا حوادث بزرگ و سرنوشت‌ساز بود اختصاص دارد،‌گفت:‌در حوادث صدر اسلام کوفه همیشه نقش مهم و اساسی داشته است. اما از سوی دیگر در بین مردم ما مطرح است که برای بیان وفاداری به ولایت همواره این شعار داده می‌شود که ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند. اما با وجود سابقه مهم کوفه در فرهنگ ما کوفی بودن مترادف با خیانت است.

وی افزود: اما اینچنین نیست من سعی کردم با منابع تاریخی و بیان سابقه از این شهر به معرفی آن بپردازم تا خواننده با خواندن کتاب متوجه شود که سرآمد مردم مسلمان در قرن اول، دوم و سوم هجری کوفیان بودند و برجسته‌ترین شخصیت‌های عالم اسلام و مؤثرترین آنها در عرصه سیاسی، فرهنگی و تبلیغاتی کوفیان بودند اما چه شد کوفه به مظهر بی‌وفایی و خیانت تبدیل شد و برای ما چنین سرنوشتی که کوفه داشته عبرت‌آموز می‌شود.

این نویسنده خاطرنشان کرد: اگر تورقی به فهرست مطالب کتاب داشته باشیم مشخص می‌شود به فرایند شکل‌گیری شهر در صدر اسلام پرداخته شده زیرا کوفه در خاک ایران تاسیس شده و عراق امروز جزئی از خاک ایران بوده است اما در فتوحاتی که در مناطق زمان خلیفه دوم صورت گرفت کوفه و بصره به عنوان دو پایگاه در نظر گرفته شد چرا که فلسفه پیدایش کوفه و بصره فتوحات نظامی بود اما این دو شهر به شهرهای سیاسی جامعه اسلامی مبدل شد و البته کوفه گوی سبقت را ربود.

رجبی‌دوانی در بخش دیگری از سخنان خود به تعدد قبایل در کوفه اشاره کردو آن را منجر به منافع حزبی دانست و گفت: وجود همین احزاب متعدد به خط اصیل مردم ضربه زد. هر چند در کوفه در صدر اسلام ایرانی‌های مسلمان هم ساکن بودند حتی می‌توان گفت شمار ایرانیان مقیم کوفه از عراق در آن زمان بیشتر بود اما چرا ایرانیان در حوادث صدر اسلام نقش‌آفرین نبودند. دلیل این است که تبعیض‌هایی که خلیفه دوم بین ایرانیان مسلمان وارد کرد آنها حق مشارکت نداشتند و شهروند درجه دو محسوب می‌شدند هر چند مساجد آنها در کوفه معروف بود.

وی گفت: یکی از مسائل مهم در عدم ثبات مردم کوفه ترکیب ناهمگون مردم و جریانات سیاسی در این شهر بود.

وی در ادامه سخنان خود به دلایل روی برگردان مردم کوفه از حضرت امیر سخنانی ایراد کرد و گفت: آنها مدام زمان طاغوت را یادآوری می‌کردند که در آن دوران به ثروت رسیده بودند اما حضرت علی (ع) این مسیر را متوقف کرده بود.

بر اساس این گزارش در پایان مراسم از کتاب رونمایی شد.

انتهای پیام/

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

شعر/ شاخ گلی شکست ز بستان مصطفا (ص)

کز رنگ و بو فتاد گلستان مصطفا

معجزات/ایمان آوردن دیرنشین

آیا میدانی این ناقوس چه می گوید؟

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.