سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / قلعه خانواده / چطور به کودکان انگیزه بدهیم تا استعدادهایشان شکوفا شود؟

چطور به کودکان انگیزه بدهیم تا استعدادهایشان شکوفا شود؟

کودکان سرشار از ذوق و استعداد باالقوه هستند که والدین می‌توانند با انگیزه دادن این توانایی‌ها را فعال و استعدادهای آنها را شکوفا کنند.

کودکان در دنیای کوچک خود منتظر والدین هستند تا با رفتار درست خود موتور متحرکه شان را روشن و تخته گاز پله‌های موفقیت را طی کنند.
روش انگیزه دادن به کودک به توصیه روانشناسان
انگیزه دادن به کودکان توسط والدین باعث می‌شود آن‌ها بهتر و آسان‌تر به اهداف خود برسند، اما باید روش صحیح ایجاد انگیزه در کودکان را بدانید.
۱۳ پیشنهاد سازنده برای انگیزه دادن به کودکان
به عنوان والدین یک کودک، شما بزرگترین هوادار و تشویق کننده فرزند خود هستید. آن‌ها کار‌هایی را انجام می‌دهند تا شما را وادار به تشویق کنند. این وظیفه شماست که به فرزند خود در زندگی انگیزه دهید و در صورت نیاز به او کمک کنید.
بهترین روش‌های انگیزه دادن به کودکان
۱. مشخص کردن اهداف
از کودک خود بخواهید تا اهداف کوتاه و بلند مدت خود را بنویسد. از قابل دستیابی بودن آن‌ها مطمئن شوید و او را به تلاش وادار کنید.
۲. دستاورد‌ها را جشن بگیرید
هنگامی که فرزندتان اهدافش را به ثمر رساند به او بگویید که به داشتن چنین فرزندی افتخار می‌کنید، سعی کنید نقطه عطف موفقیت او را جشن بگیرید. در بعضی موارد که کودک سخت کوشی کرده است به او پاداش دهید.
۳. همه چیز را رقابتی کنید
کودک را به رقابتی سالم تشویق کنید، با توجه به نکات مثبت و قدرت او رقابتی ایجاد کنید و هرگز نکات منفی و ضعف او را بیان نکنید.
انگیزه در کودکان
۴. آن‌ها را تشویق کنید
به فرزندتان اعتماد کنید، به آن‌ها بگویید که چقدر عالی هستند و هرگونه شک و تردید را از خود دور کنید.
۵. علاقه مندی ایجاد کنید
علاقه مندی‌های فرزند خود را بشناسید و در مورد آن‌ها با او صحبت کنید یا به آن‌ها گوش دهید. این امر سبب می‌شود تا کودک متوجه اهمیت خودش نسبت به شما شود و آزادانه در مورد علایقش با شما صحبت کند. او باید ارزش خود را بداند. به او تمرین کردن را بیاموزید، زیرا تمرین بخش مهم و ضروری برای دستیابی به آن است. به او توضیح دهید تا مطمئن شود که پس از تمرین به موفقیت دست خواهد یافت.
۶. شور و شوق ایجاد کنید
فرزندان خود را تشویق کنید تا به آن چه علاقه‌مند هستند برسند. ممکن است در طی این مسیر تلاش‌های زیادی لازم باشد، با شور و شوق کودک خود را حمایت کنید تا ذهنیتی رشد در آن‌ها ایجاد شود.
تشویق کودکان
۷. مثبت بمانید
چشم انداز مثبت و خوش بینانه‌ای را برای فرزند خود حفظ کنید. اگر آن‌ها ترس یا شکی در چشمان شما مشاهده کنند مطمئنا اعتماد به نفس خود را ازدست می‌دهند.
رویکرد مثبت شما باعث می‌شود دیدگاه آن‌ها نسبت به یک وضعیت روشن شود.
هنگامی که کودک گرفتار مشکلی شد از او انتقاد نکنید بلکه به آن‌ها کمک کنید.
۸. فشار همسالان
گاهی اوقات فشار همسالان و هم کلاسی‌ها چیز بدی نیست، زیرا این امر می‌تواند کودک را وادار به انجام بهترین کار در مدرسه یا ورزش کند، فرزندتان می‌خواهد در کنار دوستان خود باشد با این حال باید مراقب باشید تا استرس زیادی به آن‌ها حاکم نشود.
۹. ایجاد یک برنامه
برای رسیدن به اهداف کودک نیاز به یک برنامه است. به فرزندان خود کمک کنید تا یک استراتژی برای رسیدن به اهدافشان ایجاد کند.
۱۰. آن‌ها را هیجان زده کنید
در مورد اهداف و آرزو‌های فرزند خود هیجان ایجاد کنید. همچنین نشان دهید که شما نیز در قبال آن‌ها هیجان زده هستید.
انرژی مثبت و ترشح آدرنالین باعث می‌شود تا آن‌ها به راه سخت خود ادامه دهند و از تلاش‌های خود احساس رضایت داشته باشند.
یادگیری بهتر کودکان
۱۱. برای آن‌ها انگیزه ایجاد کنید
روش‌های سنتی انگیزه دادن را متوقف کنید. انگیزه ذاتی است اگر فردی از یک فعالیت لذت نمی‌برد هیچ فشار، رشوه یا تهدیدی نمی‌تواند باعث فراهم شدن لذت او شود.
کنترل کودک نمی‌تواند به طور ذاتی برای او انگیزه ایجاد کند، زیرا شما او را تحت فشار قرار می‌دهید. در عوض خود مختاری را به فرزند خود بیاموزید، زیرا شرطی اساسی برای ایجاد یک انگیزه ذاتی می‌باشد. طبق مطالعات داشتن یک حس استقلال می‌تواند انگیزه ذاتی کودک را تقویت کند.
۱۲. به آن‌ها کمک کنید تا تصمیم بگیرند و با نتیجه آن روبرو شوند
همانطور که قبلاً ذکر شد استقلال در ایجاد انگیزه ذاتی بسیار مهم است.
بسیاری از والدین می‌ترسند تا به کودک خود اجازه تصمیم دهی دهند، زیرا ترس از شکست را دارند. اگر تصمیم کودک مربوط به سلامتی و ایمنی خود نباشد اجازه دهید تا با راهنمایی شما تصمیم بگیرند و با نتیجه طبیعی آن روبرو شوند.
از طرفی نیز توجه کنید کودکان وسیله تحقق آرزو‌های برباد رفته ما نیستند بدان معنا که مثلا؛ آن‌ها را اجبار به نوازندگی پیانو نکنید، زیرا شما این فعالیت را دوست دارید. کودکان هم زندگی و رویای خاص خود را دارند.
۱۳. با یک مرکز مشاوره معتبر ارتباط برقرار کنید
علم می‌گوید احساس تعلق و وابستگی خواسته‌های درونی را تسهیل می‌کند. وابستگی به پیوند‌های عاطفی و شخصی فرد بستگی دارد. ارتباط والدین با کودک در انگیزه دادن به او از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
مطالعات نشان می‌دهد والدینی که دوره‌های فرزند پروری را اتخاذ کرده اند به نیاز‌های فرزند خود پاسخگو بوده، از استاندارد‌های بالایی برخوردار هستند و برای فرزند خود محدودیتی تعیین می‌کنند.

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

آثاری برای کودکان غزه

کشتار و مظلومیت کودکان غزه

آیادستمال مرطوب برای نوزادان مضر است؟

دستمال مرطوب فاقد مواد آنتی‌باکتریال باشد

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.