سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / اخبار / از قربان تا غدیر، آغازی برای یک دهه عاشقی

از قربان تا غدیر، آغازی برای یک دهه عاشقی

دهه ولایت و امامت به فاصله زمانی «عید قربان» تا «عید غدیر خم» گفته می‌شود و زمانی ارزشمند برای محبان اهل بیت خصوصاً شیعیان است.

عید قربان روز ثبوت عشق و تسلیم، روز رهایی از تعلقات غیرخدایی و دلبستگی‌های دنیوی برای دل سپردن به رضایت پروردگار سبحان است و عید غدیر، عید کمال دین و روز عهد و میثاق با رب جلیل است.

تقارب این دو عید عظیم، حلاوتی دوچندان دارد؛ چرا که باری دیگر بر ما این حقیقت را یادآور می‌شود که راهِ پیمودن مسیر تقرب به سوی خداوند سبحان و رسیدن به کمال، جز با رهایی از تعلقات دنیایی و تمسک به ائمه اطهار، امکان پذیر نیست.

قربان و غدیر نسبت مقدمه و ذی مقدمه با هم دارند که یعنی تا مقدمه پدیدار نشود، ذی مقدمه حاصل نمی‌شود که هنگام بررسی مناسک حج، متوجه می‌شویم که از نظر جغرافیایی، نسبت سرزمین قربانی کردن به سرزمین غدیر خم این است که در حجة الوداع، حجاج در سرزمین منا قربانی انجام دادند و بعد در مسجد الحرام در کنار کعبه مناسک خود را تمام کردند؛ با این که مناسک خود را تمام کردند، اما آیه «اَلْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ» هنوز نازل نشده بود، پس هنوز باید اتفاقی بیفتد، یعنی باید در یک سرزمین دیگری به نام غدیر خم و در یک زمانی دیگری که پس از مناسک حج است، این آیه نازل می‌شد، پس مناسک حج و قربانی کردن به عنوان عبادت است و مقدمه‌ای برای رسیدن به رشد که اتمام و اکمال آن در غدیر خم حاصل می‌شود.

پیامبر اکرم (ص)، حضرت علی (ع) را به عنوان «ولی» قرار دادند، در لغت و زبان عربی «ولی» به معنای دوست و همراه و معنی دیگر آن نیز سرپرست است و انتخاب حضرت علی (ع) به عنوان، ولی برای مسلمان به معنای سرپرستی است که مسلمانان را در هر شرایطی راهنمایی می‌کند؛ خداوند حضرت علی (ع) را به عنوان جانشین حضرت محمد (ص) قرار داده است که در آیه‌ی سوم سوره‌ی «مائده» صریحاً بر موضوع ولایت به عنوان یک موضوع مهم و کلیدی تأکید شده است:

«اَلیَومَ یئِس اَلَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم فلاتَخشَوهُم واخشَونِ اَلیَومَ اَکمَلتَ لَکُم دینَکُم و اَتمَمتُ عَلَیکُم نِعمَتی و رَضیتُ لَکُم الاِسلامِ دینا…؛ امروز کافران از دین شما مأیوس شدند پس از آنان نترسید و از من بترسید، امروز دینتان را برای شما کامل کردم و نعمت خود را برای شما تمام نمودم و اسلام را به عنوان دین برایتان پسندیدم.»

دهه ولایت بستری مناسب برای ارائه مباحث عقیدتی و ولایی است، بدین ترتیب ساختار‌های اصلی دین مبین اسلام بار دیگر یادآوری می‌شود و نقش «اهل بیت (ع)» در جلوگیری از انحراف دین مبین اسلام بازگو می‌شود.

آغاز دهه کرامت و امامت
یک کارشناس مذهبی در خصوص دهه‌ی ولایت و امامت  می‌گوید: غدیر، تکمیل کننده‌ی بعثت همه‌ی انبیا است که اگر این روز بزرگ نبود، رسالت پیامبران ناقص می‌ماند لذا در هنگام ابلاغ ولایت، با بالا بردن دست امام علی (ع) توسط پیامبر (ص)، «مَنْ کُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌّ مَوْلَاهُ» آیه‌ی 67 مائده نازل می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین سالار سنجری ادامه می‌دهد: کفار از دینی که محوریت آن امام باشد، ناراضی می‌شوند لذا اسلام بدون امام نیز بی‌روح بوده و زمینه‌ی حیله و انحرافی برای گمراهی جوامع بشری است.

او در رابطه با اهمیت ولایت پذیری متذکر می‌شود: همه‌ی رفتار و نشست و برخاست‌های ما، باید طبق اوامر امام باشد که بهترین راه ایستادگی در مقابل دشمنان، ولایت پذیری است.

امام جمعه شهرستان جلفا در خصوص اهمیت وحدت شیعه و سنی اضافه می‌کند: در رابطه با وحدت شیعه و سنی، مطالب بسیار زیادی گفته شده که اکثر راویان آن از اهل سنت بوده که ۱۲۰ نفر آن را روایت کرده و اسناد آن در کتاب الغدیر موجود است لذا آن‌ها نیز این روز را گرامی داشته و جشن می‌گیرند.

او با تاکید بر دفاع از حریم ولایت بیان می‌کند: تاریخ موضوعی بسیط است و از اول تاریخ تاکنون به هم پیوسته بوده و نمی‌توان آن را جدا در نظر گرفت، پس حضور در کنار امام به منزله‌ی یاری امام در روز عاشورا و پیکار با دشمنان در جنگ اُحُد، خندق و خیبر بوده که در صورت قدر ندانستن این نعمت بی‌نظیر، ضرر می‌کنیم.
حجت الاسلام  سنجری در بخش دیگر سخنان خود در رابطه با عید غدیر خاطرنشان می‌کند: عید غدیر به عنوان عید اللّه الاکبر، یکی از بزرگترین مناسبات دینی و مذهبی است چرا که غدیر، روح عید قربان و تمامی اعیاد بوده و به عظمت در روایات و قرآن تبیین شده است.
او یادآور می‌شود: خداوند در آیه‌ی ۶۷ سوره‌ی مائده به پیامبر (ص) می‌فرماید که اگر پیام غدیر را ابلاغ نکند به رسالت خود عمل نکرده و این نشان دهنده‌ی اهمیت ابلاغ ولایت امیرالمومنین و ائمه هدی (ع) است.

مناسبت‌های دینی و مذهبی فرصت مناسبی برای رونمایی ارزش‌های دینی در جامعه است که دهه امامت و ولایت جریانی الهی است که با عید قربان به‌عنوان مظهر عبودیت آغاز و با عید غدیر به‌عنوان خاستگاه و تجلیگاه امامت و ولایت به کمال می‌رسد لذا باید قدر نعمت ولایت در جامعه اسلامی را بدانیم و ارزش‌های آن را به نسل‌های جدید منتقل کنیم.

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

گام دوم انقلاب، یعنی ورود به «ساحت سوم دین»

«هُوَ الَّذی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى‏ وَ دینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ»صف 9

فرزندم، بیا داخلِ بهشتِ مَن

عاشورا در هر زمان، و هر مکان، مراسمِ به بهشت رفتنِ رشد یافتگان است

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.