سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / با دغدغه فرهنگ و خانواده به بسیج رفتم

با دغدغه فرهنگ و خانواده به بسیج رفتم

 بعضی‌ها فکر می‌کنند دانشگاه فقط جای درس خواندن است! با همین طرز فکر بسیاری از موقعیت‌ها را از کف می‌دهند و بسیاری از فرصت‌ها را می‌سوزانند. دانشگاه علاوه بر درس خواندن، جای ساخته‌شدن است. جای شبکه‌سازی برای آینده است و مقدمه‌چینی برای شغل، کشف استعدادهایمان که تا آن موقع مغفول مانده، پرداختن به علایقی که به بهانهٔ کنکور همیشه به وقتی دیگر موکول‌شان کردیم و خلاصه جای همهٔ کارهایی است که در کنار درس، به ساخته‌شدن شخصیت و آیندهٔ شغلی و زندگی شخصی‌مان کمک می‌کند.

اما دانشگاه بیشتر از هر چیز، جای آموختن روش تحقیق و شیوهٔ تفکر و حل مسأله است. این‌ها را البته باید خیلی پیش‌تر از سنین دانشجویی یاد می‌گرفتیم. ولی متأسفانه در سرفصل‌های هیچ کدام از دوره‌های تحصیلی‌مان گنجانده نشده بود. به هر حال جلوی ضرر را از هر جا بگیرید، منفعت است. این‌ها را اگر یاد بگیریم، روش ماهی‌گیری را یاد گرفته‌ایم! بقیه‌اش استفاده از الگو و قرار دادن درست شابلون، روی مسائل مختلف است تا بتوانیم جواب درستشان را پیدا کنیم.

رهبر معظم انقلاب می گوید: «توصیهٔ من به خواهران و دختران عزیزم این است که معلومات و آگاهی‌هایتان را بیشتر کنید. مطالعه، دقت، تحقیق، درس، ورود به مسائل مورد ابتلای روز و اهتمام به کارهای دینی، جزو وظایف حتمی و مسلمی است که امروز زنان کشور باید مثل مردان، خود را موظف به انجام آنها بدانند.». ایشان هم کنار درس خواندن، مطالعه، تحقیق و افزایش سطح معلومات را توصیه کرده‌اند و خواسته‌اند به مسائل مهم روز بپردازیم. این‌ها وظایف خطیر و سنگینی است که پدری دغدغه‌مند و دلسوز می‌تواند بر دوش دختر دُردانه‌اش بگذارد.

زهرا عدالتی، پژوهشگر و تسهیل‌گر حوزهٔ زنان و خانواده

گذر از مهندسی و وصال به فرهنگ

زهرا عدالتی، بانوی ۳۹ساله‌ای است که کارشناسی‌ارشد مهندسی شیمی (گرایش فناوری انتقال گاز) را در دانشگاه فردوسی گذرانده. اما علاقه و دغدغه‌اش همیشه و خصوصاً در دوران دانشجویی، فعالیت‌های فرهنگی بوده است. به همین خاطر بعد از فارغ‌التحصیلی هم وارد شغل مهندسی نمی‌شود و پی کارهای فرهنگی را می‌گیرد تا سرانجام سر از بسیج جامعهٔ زنان استان محل زندگی‌اش درمی‌آورد؛ استان خراسان رضوی. او تحصیلات و مطالعات جانبی بسیاری در حوزهٔ دغدغه‌اش داشته. از جمله، دانش‌آموختهٔ مرکز تحقیقات زنان و خانوادهٔ قم است.

او پژوهشگر برتر و تسهیل‌گر هم است. ضمناً به تازگی در هفتمین جشنوارهٔ سراسری مالک اشتر به عنوان جهادگر الگو در عرصهٔ جهاد تبیین انتخاب شده است. عدالتی متأهل است و سه فرزند ۳ تا ۱۲ساله دارد. او تمام این کارها را در کنار خانه‌داری، همسرداری و فرزندداری انجام می‌دهد.

از مدرسه تا دانشگاه با بسیج

عدالتی از دوران دبیرستان عضو بسیج بوده است و می‌گوید: «مسلماً در مدرسه فعالیت‌مان کم‌رنگ‌تر بود. ولی در دانشگاه و بسیج دانشجویی فعال‌تر بودیم و فعالیت‌های فرهنگی‌مان را داشتیم. بعد از فارغ‌التحصیلی که بنا به دغدغه‌ام وارد مجموعهٔ بسیج شدم، فعالیت‌های حلقهٔ صالحین را شروع کردم.» فعالیت‌های عدالتی خصوصاً از لحاظ پژوهشی بسیار پررنگ و برای مسئولان قابل‌توجه بود. به همین خاطر به عنوان بسیجی در مجموعهٔ بسیج جامعهٔ زنان استان خراسان شروع به کار می‌کند.

پژوهش‌های او عمدتاً در حوزهٔ زن و خانواده، با سرفصل‌هایی مثل جمعیت، روابط همسران، استحکام خانواده، پیشگیری از طلاق، ارتباط با نوجوان، مهارت‌های مرتبط با دختران، زن الگوی سوم، حجاب و عفاف، و مسائل روز است که بانوان با آن مواجهند.

او در حال حاضر مسئول تیم محتوای بسیج جامعهٔ زنان استان است و در بخش سایبری قرارگاه مجازی هم همکاری می‌کند. عدالتی دربارهٔ این فعالیتش می‌گوید: «تولیدات چندرسانه‌ای، فعالیت‌های پژوهشی و سامان‌دهی فعالیت‌های محتوایی استان را بر عهده دارم.»

دانش را باید به جریان انداخت

بسیاری از ما دوره‌های آموزشی مختلفی را سپری کرده‌ایم که هیچ‌گاه به کارمان نیامده‌اند یا نکوشیده‌ایم آن آموخته‌ها را در جایی که کاربرد دارد به کار ببندیم یا به کسانی که به دردشان می‌خورد، برسانیم. در حالی که به سادگی می‌توانستیم آن دانش را از مغزمان وارد چرخهٔ بهره‌برداری کنیم تا مفید واقع شود. عدالتی این راه را انتخاب کرد. او دوره‌های محتوایی و آموزشی مختلفی را در حوزهٔ علمیه و جاهای مختلف گذرانده که برایش منجر به یک بانک اطلاعاتی قوی شده است. در بسیج جامعهٔ زنان استان تصمیم می‌گیرند که این بانک اطلاعاتی فقط در ذهن‌شان محفوظ نماند و آن را نشر بدهند.

عدالتی در این باره می‌گوید: «در اولین اقدام، شبکه‌ای از مربیان را راه‌اندازی کردیم. خوراک این مربیان درس‌نامه‌هایی بود که از بهترین اساتید کشور در حوزه‌های مختلف جمع‌آوری کرده بودیم؛ در سرفصل‌هایی که کمی قبل عرض کردم. این شبکهٔ مربیان از سال ۱۳۹۶ شروع به کار کرد و هر سال بر تعدادشان افزوده می‌شود.».

برای اثرگذاری، باید به‌روز باشیم

این بانوی پژوهشگر بسیجی با بیان اینکه مربیان ما اکنون به صورت یک شبکهٔ گسترده در خراسان رضوی مشغول فعالیت هستند، می‌افزاید: «با توجه به مسائل روز، آموزش‌های متناسب جدیدی به آنها می‌دهیم. مدام دوره‌هایی برایشان برگزار می‌کنیم تا اطلاعات‌شان به روز شود. مربیان ما کف جامعه هستند و به طور مستقیم با نوجوانان دهه‌هشتادی ارتباط دارند. اخیراً دوره‌ای آموزشی برایشان داشتیم که چطور با نوجوان‌ها برخورد کنند؟ این مربیان چون با کسانی مواجه می‌شوند که با مسائل و معضلات روز درگیرند، باید خوراک ذهنی خوبی داشته باشند.»

استعدادها را کشف و شکوفا کنیم

عدالتی با اشاره به فعالیت‌های جانبی مجموعه‌شان می‌گوید: «مثلاً جشنواره‌هایی داریم برای استعدادیابی و معرفی استعدادهای کشف‌شده. از جمله جشنوارهٔ «شبیه یاس». بعضی از این استعدادها را توانسته‌ایم کنار هم جمع کنیم و یک قرارگاه تخصصی فضای مجازی با کمک خواهران ایجاد کنیم، برای تولیدات چندرسانه‌ای (مثل پادکست، کلیپ، رئال موشن و…) دربارهٔ مسائل روز جامعه که مرتبط با دختران است.».

بعضی از افرادی که در جشنواره‌های استعدادیابی این مجموعهٔ بسیج شناسایی شده‌اند، در شرکت‌های مختلف مشغول به کار شده‌اند و بعضی، خودشان الان تولیدکنندهٔ محتوا هستند. به گفتهٔ عدالتی، این کار از سه سال پیش آغاز شده و حالا به این نتایج چشمگیر رسیده است.

ما یک گروه منسجم هستیم

آنها یک گروه منسجم دارند. کانال‌های مختلفی راه‌اندازی کرده‌اند که بچه‌های کف پایگاه‌ها می‌توانند از طریق این کانال‌ها محتوای تولیدی گروه عدالتی و دوستانش را دریافت کنند.

این کانال‌ها موضوعات و مخاطبان مختلفی دارند. کانال‌های دخترانه؛ کانال‌های مناسب برای بانوان با موضوعات همسرداری، ارتباط با فرزند، جمعیت و…؛ کانال تخصصی جمعیت که محتوای تولیدی آن به مناسبت هفتهٔ جمعیت، جزو ترندهای فضای مجازی بوده است؛ کانال تخصصی حجاب و عفاف، که به مناسبت ۸ مارس چند کلیپ تولیدی قوی دربارهٔ وضعیت زنان در غرب داشته؛ و…

تمام افراد این گروه در کنار رسیدگی به خانواده و فرزندان، به این امور فرهنگی و تربیتی می‌پردازند. به همین خاطر گاهی فعالیت‌شان کم و زیاد می‌شود. اما به گفتهٔ عدالتی، اعضا ارتباط و همکاری‌شان را با مجموعه حفظ می‌کنند.

از علم‌آموزی تا تولید علم

شاید وجه تمایز کار این گروه با بعضی گروه‌های دیگر این باشد که پشتوانهٔ همهٔ تولیدات این گروه، یک کار پژوهشی گسترده است. عدالتی می‌گوید: «ما هم از ظرفیت خودمان بهره می‌بریم، هم از افراد شاخصی که در هر عرصه‌ای کار پژوهشی داشته‌اند. چون بعضی از بچه‌های گروه ما هم از نظر پژوهشی، هم از نظر تولید واقعاً نخبه هستند. سعی کرده‌ایم کسانی را در گروه جذب کنیم که به زبان انگلیسی هم تسلط داشته باشند و بتوانند ترجمه کنند. چون به کار پژوهشی نخبگانی و قوی نیاز داریم و لازم است منابع معتبر و روز دنیا را مطالعه کنیم.».

افراد این گروه بسیجی سطح علمی بالایی دارند. به همین خاطر بیشتر تولیدات‌شان از نظر محتوایی، قوی و قابل‌اتکا است. آنها تلاش کرده‌اند زنجیرهٔ تبدیل یک کار پژوهشی به سناریو، و تبدیل سناریو به یک اثر چندرسانه‌ای را حفظ کنند. این‌ها بچه‌های بدنهٔ بسیج هستند که به مرور زمان استعدادهایشان کشف شده است.

رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «این مسأله که زن به سمت معرفت، علم، مطالعه، آگاهی، کسب معلومات و معارف حرکت کند، باید در میان خودِ بانوان خیلی جدی گرفته شود و به آن اهمیت بدهند.». می‌توان گفت بچه‌های این گروه در مسیر این بیانات قدم برداشته‌اند و می‌کوشند بانوان دیگر را هم در این مسیر یاری کنند…»

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

استقبال جالب از وحید شمسایی

سرمربی تیم فوتسال

صهیونیست‌ها توانسته‌اند هنر را از چرخه تولید تفکر و اشاعه آگاهی خارج کنند

سلام خدا برفرزند شهیدت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.