سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / غول ایرانی در سرزمین زیبایی‌ها؛ آفراماکس ۲ وارد می‌شود

غول ایرانی در سرزمین زیبایی‌ها؛ آفراماکس ۲ وارد می‌شود

نفتکش سفارش سال‌های گذشته ونزوئلا به ایران بالاخره در سفر مادورو رئیس جمهور این کشور به تهران تحویل ونزوئلا، «سرزمین زیبایی» (Tierra de Gracia) شد

کشتی  آفراماکس ۲، چهارشنبه هجدهم خرداد با حضور ویدئو کنفرانسی سردار فدوی جانشین فرمانده کل سپاه و سردار هوش‌السادات فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص)، به منظور انجام آزمایش‌های دریایی عازم آب‌های نیلگون خلیج فارس شد تا پس از انجام آزمون‌های مختلف به عنوان دومین کشتی افراماکس تولید داخل عملیاتی و تحویل مشتری خارجی شود.

این نفتکش ساخت شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) که به سفارش ونزوئلا ساخته شده و دومین نفتکش ساخت این شرکت است، روز شنبه با حضور حجت‌الاسلام رئیسی و نیکلاس مادورو روسای جمهور ایران و ونزوئلا تحویل شرکت نفت این کشور شد.

آفراماکس //// وایستا(:

آفراماکس //// وایستا(:

آئین تحویل دومین کشتی نفتکش ساخت ایران ( آفراماکس ۲) به ونزوئلا با حضور روسای جمهور ایران و ونزوئلا

شناوری که در طول مدت دوسال ساخته شده، توان انتقال ۱۱۳ هزار تن نفت خام معادل ۸۰۰ هزار بشکه نفت را دارد و غول آهنینی است که حالا در دل آب‌های آزاد نشانی از تخصص جوانان ایرانی در سطح استاندارد‌های جهانی است

.

.

بخش های‌ مختلف کشتی آفراماکس ۲ ساخته شده به دست مهندسان ایرانی

داریوش زارعی، مدیرعامل منطقه جنوب شرکت صدرا می‌گوید «دومین فروند از نفتکش‌های ساخت شرکت صدرا است که برای کارفرمای خارجی در کلاس آفرامکس ساخته شده و دارای استاندارد‌های بروز و کیفیت بسیار بالایی است.»

آفراماکس //// وایستا(:

نفتکش اقیانوس پیما آفراماکس ۲ درحال به آب اندازی برای انجام آزمایش‌های دریایی

آفراماکس //// وایستا(:

نفتکش آفراماکس ۲ در سواحل نیلگون خلیج فارس – بوشهر

این کشتی به طول ۲۵۰ متر، عرض ۴۴ متر، ارتفاع ساختمانی ۲۱ متر، با وزن بدنه فولادی ۱۷.۵۰۰ تن، وزن بدنه فولادی و تجهیزات ۲۱.۵۰۰ تن با قدرت موتور ۲۱۰۰۰ اسب بخار ساخته شده و دارای سه دیزل ژنراتور با ظرفیت تولید برق هرکدام ۹۰۰ کیلووات برق، ۳۶ خدمه شامل کاپیتان، افسران کشتی، تکنسین‌ها و ملوان‌های خود، قابلیت حرکت با سرعت ۱۵ گره دریایی در اقیانوس‌هاست.

شناورهای کلاس آفراماکس گونه‌ای از کشتی‌های نفت کش با ظرفیت بین ۸۰/۰۰۰ تا ۱۱۹/۰۰۰ تن و پهنای ۳۲٫۳۱ متر است و به طور کلی شناور ویژه‌ای است که برای حمل مقادیر بالای نفت طراحی شده‌است.

غول ایرانی در سرزمین زیبایی‌ها؛ آفراماکس ۲ وارد می‌شود

 ابعاد نفتکش‌های کلاس آفراماکس ( دومی از بالا) در مقابل نفتکش های دیگر 

این کشتی‌ها به سبب اندازه متوسط و مناسبشان در بیشتر جا‌های دنیا به عنوان نفت کش استفاده می‌شوند، چون اندازه مناسب آن‌ها امکان جا به جایی و وارد شدن این کشتی‌ها از آب راه‌های تنگ و همچنین پهلو گیری آن‌ها در بنادر کوچک را فراهم می‌سازد.

از آفراماکس‌ها برای جابه جایی نفت درفواصل کوتاه و متوسط استفاده می‌شود و کلمه آفراماکس نیز سر واژه عبارت (Average Freight Rate Assessment tanker rate system) است.

آفراماکس //// وایستا(:

خدمه نفتکش آفراماکس ۲ شامل کاپیتان، افسران کشتی، تکنیسین‌ها و ملوان‌های آن

 سال ۱۳۸۶ و در زمان دولت نهم قراردادی میان ایران و ونزوئلا برای ساخت چهار فروند نفتکش با ظرفیت ۹۴ هزار تن منعقد شد که طرف ونزوئلایی در ادامه خواستار افزایش ظرفیت حمل نفتکش‌ها به ظرفیت ۱۱۳ هزار تن کرد و در نتیجه آن اندازه‌ها و ابعاد نفتکش نیز دچار تغییر و دگرگونی شد.

پس از آن  اسفند ۱۳۸۷ طرح نهایی ساخت چهار فروند نفتکش افراماکس آماده شد تا ساخت اولین فروند از نفتکش‌های افراماکس در ۲۵ شهریور ۱۳۸۸ آغاز شود؛ آغازی که امروز به آفراماکس ۲ رسیده و قرار نیست متوقف شود.

.

مدیرعامل شرکت صدرا با حضور در سانه ملی گفت که مبلغ قرارداد ساخت و تحویل شناور‌های آفراماکس ۱ و ۲، هرکدام ۶۰ میلیون یورو بوده و وصول شده؛ همچنین شناور‌های آفراماکس ۳ و ۴ نیز آغاز شده که از امروز تکمیل آن شدت بیتشری می‌گیرد و پیش بینی می‌شود آفراماکس ۳ تا پایان سال بعد برای انجام تست‌های دریایی راهی آب‌های آزاد شود.

به گفته علی زارعی، دو قرارداد دیگر هم به امضا خواهد رسید که با امضای این قرارداد‌ها در مجموع ۶ کشتی از سوی شرکت صدرا ساخته خواهد شد.

.

آیا ایران به ونزوئلا کمک بلاعوض کرده است؟

بنا به آنچه رئیس جمهور کشورمان در در آئین امضای سند تحویل دومین نفتکش سفارشی ونزوئلا خبر داد، قرار است دو فروند کشتی گفته شده نیز به زودی آماده تحویل به ونزوئلا می‌شوند.

اما همانطور که گفته شد، شرکت سازنده این شناور‌های اقیانوس پیمای کلاس آفروکس، شرکت صنعتی دریایی ایران (صــدرا) زیرمجموعه قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) است که با هدف ساخت و تعمیر کشتی در سال ۱۳۴۷ در بوشهر با تعمیر و ساخت انواع شناور‌های دریایی فعالیت خود را آغاز نمود و در سال‌های پس از انقلاب بنابر نیاز روزافزون و تقاضای حاکم در بازار خلیج فارس و دریای خزر فعالیت خود را در صنایع فراساحل گسترش داد.

آفراماکس //// وایستا(:

کارخانه کشتی سازی جزیره صنعتی صدرا (جزیره صنعتی کوچک در شرق شهر بوشهر واقع در خلیج فارس) 

این شرکت درحال حاضر مجهز به جامع‌ترین و کامل‌ترین امکانات جهت طراحی، مهندسی، ساخت، حمل و نصب انواع سازه‌ها و شناور‌ها و  دارای کارخانه‌ها و تجهیزات دریایی در بوشهر و مازندران است که خدمات لازم و وسیعی را در خلیج فارس و دریای خزر تامین می‌نمایند.

آفراماکس //// وایستا(:

کارخانه کشتی سازی بوشهر شرکت صدرا با مساحتی حدود ۱۶۶۰۰۰ مترمربع 

ساخت و تعمیر انواع کشتی‌ها شامل کانتینربر، نفت کش، یدک کش، لوله گذار، ساخت سکو‌های حفاری دریایی (نیمه شناور و خود بالابر)،  ساخت و نصب انواع سکو‌های ثابت دریایی نفت و گاز (فرآورش، سرچاهی، زیست و …)،  لوله گذاری و کابل گذاری در دریا، احداث تاسیسات فرآورشی و پالایشگاهی نفت، گاز و پتروشیمی، احداث خطوط لوله نفت و گاز در خشکی، اجرای طرح‌های زیربنایی عظیم، اجرای سازه‌های فولادی مقیاس بزرگ، احداث بندر و پایانه بارگیری فرآورده‌های نفتی، خدمات طراحی و مهندسی بابت کلیه فعالیت‌های فوق از دیگر فعالیت‌های مهم این شرکت ایرانی است.

شرکت صدرا در جهت ارتقای سطح تکنولوژی با رعایت استاندارد‌های بین المللی، در سال ۱۳۷۶ موفق به اخذ گواهیـنامه ایزو ۹۰۰۱ در زمینه‌های طـراحی، سـاخت و نصب تاسیسات فـرا ساحلی نـفت و گـاز، کشتی سازی، ساخت پایانه‌های نفتی، بندرگاه ها، حفاظت ساحلی و پل گردیده، و متعاقب آن گواهینامه‌های بین المللی ISO ۹۰۰۱: ۲۰۰۸، ISO ۱۴۰۰۱: ۲۰۰۴ و OHSAS ۱۸۰۰۱: ۲۰۰۷ را اخذ نموده است.

آفراماکس ۲؛ غول ایرانی در سرزمین زیبایی‌ها

نمای کارخانه فراساحل جزیره صنعتی شرکت صدرا

واحد‌های مهندسی صدرا مستقر در دفتر مرکزی، کارخانه‌های بوشهر و کارخانه دریای خزر برای ارائه خدمات مهندسی در زمینه طراحی پایه، مقدماتی و تفصیلی و همچنین خدمات مهندسی ساخت برای انواع کشتی ها، تاسیسات فـراساحلی نفت و گاز، بنـدرسازی و پروژه‌های زیربنایی سازماندهی شده اند و به سیستم‌های مدرن سخت افزاری و نرم افزاری مجهز هستند.

فروردین ۹۱ بود که وزارت خزانه داری آمریکا، دو شرکت ایرانی یکی همین شرکت صدرا متعلق به قرارگاه خاتم الانبیاء و دیگری شرکت فن آوری آب‌های عمیق (پی جی اس) وابسته به شرکت صدرا را به فهرست تحریم‌ها افزود؛ تحریم‌هایی که سال‌های بعد مثل سال ۹۶ نیز تشدید شد.

طبق این تحریم‌ها کلیه دارایی‌های این افراد و شرکت‌ها در قلمرو آمریکا مسدود می‌شود و هرگونه همکاری شرکت‌های خارجی با این افراد و شرکت‌ها باعث خواهد شد تا این شرکت‌های خارجی از ارتباط با بازار تجاری و مالی آمریکا محروم بشوند.

آفراماکس ۲؛ غول ایرانی در سرزمین زیبایی‌ها

شرکت صدرا اعلام کرده که تا سال ۱۴۱۰ جزء سه شرکت پیشرو در حیطه کاری خود در غرب آسیا خواهد شد

به گفته رئیس جمهور کشورمان در شرایطی که دشمنان ایران و ونزوئلا تلاش می‌کنند با اعمال محدودیت‌های بسیار و تحریم‌های ظالمانه سد راه پیشرفت ملت‌های آزاد ایران و ونزوئلا شوند، تحویل نفتکش ۱۱۳ هزار تنی ساخته شده از سوی مهندسان و صنایع کشتی‌سازی ایران به ونزوئلا، نمونه‌ای از ظرفیت‌ها و توانمندی بالای ایران در صدور خدمات فنی و مهندسی به جهان است.

در واقع این توانمندی متخصصین ایرانی است که باعث شده علاوه بر ایجاد اشتغال برای ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و هزار و ۵۰۰ نفر به طور غیر مستقیم در داخل ایران، روابط دو کشور  را نیز بیش از پیش گسترده‌تر کند و گشاینده مسیری باشد تا  همکاری‌های تهران-کاراکاس در ابعادی دیگر مثل همکاری‌های دفاعی تقویت شود.

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

از سفر به ایران لذت بردم …

پاورقی

تفاوت ایران با آمریکا

پاورقی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.