سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / متون / نهج البلاغه و ریچاد نیکسون آمریکائی

نهج البلاغه و ریچاد نیکسون آمریکائی

بسم الله الرحمن الرحیم

خواهش می کنم این متن رو تا آخر بخوانید و به خود پاسخ دهید که تا بحال برای این امر مهم کاری کرده اید؟؟؟

تقصیر شماست …….

در زمان دانش آموزی معلمی داشتیم به نام آقای سیدعلی موسوی كه در آمریكا تحصیل كرده و تازه به وطن بازگشته بود و از همین روی گاه و بیگاه خاطرات و تجربه هایی از سال های زندگی در ایالت اوهایو نقل می كرد و این گفته ها به اقتضای دوره نوجوانی به دقت در ذهن ما ثبت و ضبط می شد.
ایشان می گفت: “یك روز در دانشگاه اعلام شد كه در ترم آینده مشاور اقتصادی رییس جمهوری سابق آمریكا گمان می كنم *ریچارد نیكسون* قرار است درسی را در این دانشگاه ارائه كند و حضور آن شخصیت نامدار و مشهور چنان اهمیتی داشت كه همه دانشجویان برای شركت در كلاس او صف بستند و ثبت نام كردند و اولین بار بود كه من دیدم برای چیزی صف تشكیل شده است.
به دلیل كثرت دانشجویان كلاس ها در آمفی تئاتر برگزار می شد و استاد كه هر هفته با هواپیما از واشنگتن می آمد دیگر فرصت آشنایی با یكایك دانشجویان را نداشت اما گاهی به طور اتفاقی و بر حسب مورد نام و مشخصات برخی را می پرسید.
در یكی از همان جلسات نخست به من خیره شد و چون از رنگ و روی من پیدا بود كه شرقی هستم از نام و زادگاهم پرسید و بعد برای این كه معلومات خود را به رخ دانشجویان بكشد قدری در باره شیعیان سخن گفت و البته در آن روزگار كه كمتر كسی با اسلام علوی آشنا بود همین اندازه هم اهمیت داشت، ولی در سخن خود قدری از علی علیه السلام با لحن نامهربانانه و نادرستی یاد كرد.
این موضوع بر من گران آمد و برای آگاه كردن او ترجمه انگلیسی نهج البلاغه را تهیه كردم و هفته های بعد به منشی دفتر اساتید سپردم تا هدیه مرا او برساند.
در جلسات بعد دیگر فرصت گفت و گویی پیش نیامد و من هم تصور می كردم كه یا كتاب به دست او نرسیده و یا از كار من ناراحت شده و به همین دلیل تقریبا موضوع را فراموش كردم.
روزی از روزهای آخر ترم در كافه دانشگاه مشغول گفتگو با دوستانم بودم كه نام من برای مراجعه به دفتر اساتید و ملاقات با همان شخصیت مهم و مشهور از بلندگو اعلام شد، با دلهره و نگرانی به دفتر اساتید رفتم و هنگامی كه وارد اتاقش شدم با دیدن ناراحتی و چهره درهم رفته اش بیشتر ترسیدم.
با دیدن من روزنامه ای كه در دست داشت به طرف من گرفت و گفت می بینی؟ نگاه كن! وقتی به تیتر درشت روزنامه نگاه كردم خبر و تصویر دردناك خودسوزی یك جوان را در وسط خیابان دیدم.
او در حالی كه با عصبانیت قدم می زد گفت: می دانی علت درماندگی و بیچارگی این جوانان آمریكایی چیست؟

بعد به جریانات اجتماعی رایج و فعال آن روزها مانند هیپی گری و موسیقی های اعتراضی و آسیب های اخلاقی اشاره كرد و سپس ادامه داد:

همه اینها به خاطر تقصیر و كوتاهی شماست!
من با اضطراب سخن او را می شنیدم و با خود می گفتم:

خدایا، چه چیزی در این كتاب دیده و خوانده كه چنین برافروخته و آشفته است؟
او سپس از نهج البلاغه یاد كرد و گفت:

از وقتی هدیه تو به دستم رسیده در حال مطالعه آن هستم و مخصوصا فرمان علی بن ابیطالب به مالك اشتر را كپی گرفته ام و هر روز می خوانم و عبارات آن را هنگام نوشیدن قهوه صبحانه مرور می كنم تا جایی كه همسرم كنجكاو شده و می پرسد این چه چیزی است كه این قدر تو را به خود مشغول كرده است؟
بعد هم شگفتی و اعجاب خود را بیان كرد و گفت:

من معتقدم اگر امروز همه نخبگان سیاسی و حقوقدانان و مدیران جمع شوند تا نظام نامه ای برای اداره حكومت بنویسند، نمی توانند چنین منشوری را تدوین كنند كه قرن ها پیش نگاشته شده است!
دوباره به روزنامه روی میز اشاره كرد و گفت:

می دانی درد امثال این جوان كه زندگی شان به نابودی می رسد چیست؟

آنها نهج البلاغه را نمی شناسند!
🔻آری،  تقصیر شماست كه علی را برای خود نگهداشته اید و پیام علی را به این جوانان نرسانده اید!
دلیل آشوب و پریشانی در خیابان های آمریكا، محرومیت این مردم از پیام جهان ساز و انسان پرور نهج البلاغه است.”

🔻این داستان را در سن دوازده سالگی از معلم خود شنیدم،

اما سالها بعد از آن وقتی كه برای جشنواره “باران غدیر” در تهران میزبان مرحوم پروفسور دهرمندرنات نویسنده و شاعر برجسته هندی بودیم چیزی گفت كه حاضران در جلسه را به گریه آورد و مرا به آن خاطره دوران نوجوانی برد.
پیرمرد هندو در حالی كه بغض كرده بود و قطرات اشك در چشمانش حلقه زده بود از مظلومیت علی بن ابی طالب یاد كرد و با اشاره به مشكلات گوناگون اجتماعی در كشور های مختلف جهان گفت:

شما در معرفی امام علی و نهج البلاغه موفق نبوده اید!

*باید پیام های امام علی را چون سیم كشی برق و لوله كشی آب به دسترس یكایك انسانها در كشورها و جوامع مختلف رساند !*

جرج جرداق مسیحی می گوید :من ۲۰۰ بار نهج البلاغه را از اول تا به آخر خوانده ام.

آیا من و تو بعنوان محب امیر المومنین علی علیه السلام یکبار از اول تا به آخر مطالعه داشته ایم؟؟؟

آیا برای انتشار آن به مردم دنیا کاری کرده ایم ؟
در روز سوال چه پاسخی خواهیم داد ؟
اگر برایمان مقدور است از همین امروز قدمی برداریم.

شادی قلب امیرالمومنین علیه السلام، صلوات.

**یادآوری

[کتاب نهج البلاغه توسط] ابوالحسن محمد بن حسین بن موسی بن محمد بن موسی بن ابراهیم بن موسی بن جعفر علیه السلام معروف به سید رضی و شریف رضی برادر کوچکتر سید مرتضی است. سید رضی از طرف پدر با چهار واسطه به حضرت امام موسی بن جعفر علیهماالسلام و از طرف مادر با شش واسطه به امام زین العابدین علیه السلام نسبت می رساند نیاکان پدری و مادری او تا امام معصوم  ع همه از بزرگان دین و علمای سرشناس مذهب شیعه بوده اند. سید رضی در سال 359 در بغداد متولد شد..

از مهمترین خدمتی که به جهان اسلام نمود جمع آوری کلمات و خطبه ها و نامه ها و مواعظ مولا امیرمؤمنان علی علیه السلام به نام نهج البلاغه می باشد که بعد از قرآن و سخنان پیامبراکرم صل الله علیه واله وسلم از بهترین کتب اسلامی و مشهور به اخ القرآن می باشد که از قرن چهارم تا … اوایل قرن پانزدهم … چندین بار تجدید چاپ گردیده و متجاوز از سی شرح علمای فریقین بدان نوشته اند. نهج البلاغه بر اساس منابع روائی گردآوری شده و شامل چهار بخش: خطبه، نامه، کلمات قصار و غریب الحدیث، می باشد.شریف رضی در سن 47 سالگی به سال 406 اوایل قرن پنجم وفات نمود

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

زندگی امام صادق علیه‌السلام/ در محضر امام

شفاعت ما به کسی نمی‌رسد که نماز را سبک بدارد

بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجو در آمریکا

خیزش سراسری ضدصهیونیستی در دانشگاههای سراسر آمریکا، تلویزیون سی ان ان آمریکا اعلام کرد

6 دیدگاه

  1. سلام
    لطفا بفرمائید نوسنده متن نهج البلاغه وریجارد نیکسون کیست ضمنا معلم بنام سید علی موسوی گوینده این خاطره در رابطه با نیکسون الان کجاست وزندگینامه ایشان رامیتوان ازکجا بدست آورد لطفا به جی میلم بفرستید

  2. سلام و عرض ادب .
    منبع این متن چیست ?
    به نظر درست نمیاد .

  3. در جایی این متن را از قول حجت الاسلام محمدرضا زائری آورده بودند

  4. نیکسون در هیچ دانشگاهی تدریس نکرده و این دروغ هست

  5. با سلام و احترام
    درد ما فقط ندانستن سخنان حکیمانه بزرگان نیست .آیا قرآن را میشناسیم و قلبا فهمیده ایم که منبع های دیگر رو بفهیم ؟آیا ب مقدار اندکی هم ک میدانیم عمل میکنیم؟از چه حرف بزنیم در جایی که عملمان طبق حرفمان نیست؟ اگر مسوولین ما و متعاقب آن ملت مان طبق نهج البلاغه عمل میکردیم. عمل ما ایران را میساخت و آبادی کشورمان سخنان نهج البلاغه را به جهانیان فریاد میزد

  6. لطفا ادرس دقیق برای متن بدهید اینگونه که نمی توان ادعایی داشت و انتظار داشت باشیم دیگران باور کنند

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.