سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / صوت / قرآن کریم / حضرت محمدرسول الله صل الله علیه واله وسلم، کاری کرد که هیچ پیامبری نتوانست

حضرت محمدرسول الله صل الله علیه واله وسلم، کاری کرد که هیچ پیامبری نتوانست

حجت‌الاسلام عالی گفت: تمام انبیاء شاگرد پیامبر بودند. درست است که انبیاء به لحاظ جسمی قبل‌ از پیامبر آمدند و ایشان بعد از همه متولد شد، اما این برای عالم دنیاست. در روایات داریم که در عالم ارواح، پیامبر(صل الله علیه واله وسلم) نبی همه انبیاء بوده است

حجت‌الاسلام مسعود عالی استاد حوزه علمیه در سخنانی درباره پیامبر(صل الله علیه واله وسلم) اظهار داشت: در روایت داریم که شخصی از امیرالمومنین(علیه السلام) خواست تا اوصاف و خصوصیات پیامبر(صل الله علیه واله وسلم) را برای او بشمارد. حضرت پاسخ داد تو اول نعمت‌های خداوند را در دنیا بشمار. او گفت نمی‌توانم. خداوند در قرآن فرموده است: «وَإِنْ تَعُدُّوا نِعْمَتَ اللَّهِ لَا تُحْصُوهَا؛ آیه ۳۴سوره ابراهیم. اگر بخواهی نعمت‌های خداوند را بشمارید، نخواهید توانست».

آیه ۱۸ سوره نحل- وَ إِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللهِ لا تُحْصُوها إِنَّ اللهَ لَغَفُورٌ رَحيمٌ

کسی جز خدا و امیرالمومنین، پیامبر را نشناخت

وی افزود: امیرالمومنین (علیه السلام)فرمود: شما نعمت‌های خدا را نمی‌توانید بشمارید؛ در حالی که خدا در وصف نعمت‌های دنیا فرموده است متاع‌الدنیا قلیل، چطور من اوصاف پیامبری را بشمارم که خداوند متعال او را به عظمت یاد کرده است و فرموده «إِنَّکَ لَعَلىٰ خُلُقٍ عَظِیمٍ» آیه ۴ سوره قلم. تو چیزی قلیل یعنی نعمت‌های دنیا را نمی‌توانی بشماری. من چطور چیزی را که خود عظمت او را وصف کرده است، بشناسم؟

عالی با اشاره به اینکه این رسول باعظمت را جز خداوند متعال کسی نمی‌شناسد و در برخی از روایات داریم جان پیامبر(صل الله علیه واله وسلم) یعنی مولا امیرالمومنین علیه السلام،  گفت: رجب بن محمد رجب برسی در کتاب مشارق انوار الیقین این روایت را از پیامبر(صل الله علیه واله وسلم) نقل کرده است که به امیرالمومنین علیه السلام می‌فرماید: «یَا عَلِیُّ مَا عَرَفَ اَللَّهَ إِلاَّ أَنَا وَ أَنْتَ، وَ مَا عَرَفَنِی إِلاَّ اَللَّهُ وَ أَنْتَ، وَ مَا عَرَفَکَ إِلاَّ اَللَّهُ وَ أَنَا؛ کسی جز من و تو خدا را نشناخت و مرا جز خدا و تو نشناخت و تو را کسی جز خدا و من نشناخت.»

پیامبر، سنگین‌ترین معارف را از خدا گرفت و با زبان ساده به مردم گفت

این استاد حوزه علمیه تصریح کرد: بهترین کسی که از خداوند متعال، تمام معارف الهی را دریافت کرد، وجود پیامبر(صل الله علیه واله وسلم) بود.

پیامبر(صل الله علیه واله وسلم) آن‌قدر ظرفیت داشت که سنگین‌ترین معارف الهی، حقایق و اسرار عالم را دریافت کرد. یعنی اگر پیامبر نبود، حقایق و اسراری تا ابد پنهان و مکتوم بود. این پیامبر(صل الله علیه واله وسلم) بود که از آسمان اسرار و حقایق الهی را گرفت و به زمین آورد و به اندازه فهم زمینیان ارائه داد.

این کار پیامبر(صل الله علیه واله وسلم) مانند مادری است که غذای سنگین می‌خورد، در وجودش تبدیل به غذای لطیف به نام شیر می‌شود تا به بچه دهد. مادر که نمی‌تواند آن غذای سنگین را به بچه شیرخوار دهد؛ چون او می‌میرد؛ زیرا دستگاه گوارش او تحمل این غذای سنگین را ندارد.

وی گفت: پیامبر اکرم سنگین‌ترین معارف الهی را از عالم ربوبی دریافت می‌کرد و آن را به کلام و مطالبی که دیگران می‌فهمیدند، ارائه می‌کرد.

در روایت داریم که پیامبر(صل الله علیه واله وسلم) به اندازه فهم و عقل خود با کسی حرف نزند یعنی آن غذای سنگینی که خودش از عالم بالا دریافت می‌کرد، آن را به دیگران نمی‌توانست بدهد بلکه با دلسوزی هرچه تمام‌تر آن معارف را به کلام ساده تبدیل می‌کرد.

کاری که هیچ پیامبری جز محمد مصطفی (صل الله علیه واله وسلم) نتوانست انجام دهد

عالی با بیان اینکه دریافت‌ها و واردات پیامبر(صل الله علیه واله وسلم) از همه بیش‌تر بود، گفت: وجود مقدس پیامبر، قرآن و حقیقت آن را دریافت کرد. هیچ پیامبری نتوانست این کار را انجام دهد. وجود پیامبر(صل الله علیه واله وسلم) بزرگترین ظهور خداوند را دریافت کرد.

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: در دعای شب مبعث داریم: «اَللّهُمَّ اِنّی اَسئَلُکَ بِالتَّجَلِی الاَْعْظَمِ فی هذِهِ اللَّیْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ؛ خدایا از تو می‌خواهم به حق بزرگترین تجلی (تو) در این شب از این ماه بزرگ» یعنی خداوند بزرگترین و بالاترین جلوه و ظهور خود را برای پیامبر(صل الله علیه واله وسلم) کرد. به پیامبر ما در معراج، آیات الهی و اسرار آفرینش را نشان دادند که در قرآن کریم داریم: «لِنُرِیَکَ مِنْ آیَاتِنَا الْکُبْرَى»

تمام انبیاء شاگرد پیامبر بودند

وی افزود: زمانی که این وجود معظم دریافت‌ها و وارداتش از همه بیش‌تر است، طبیعتاً دستگیری‌هایش هم از همه بیش‌تر است. تمام انبیاء شاگرد پیامبر بودند. درست است که انبیاء به لحاظ جسمی قبل‌ از پیامبر آمدند و پیامبر بعد از همه آن‌ها متولد شد، اما این برای عالم دنیاست. در روایات داریم که در عالم ارواح، پیامبر(صل الله علیه واله وسلم) نبی همه انبیاء بوده است

دانلود

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

زندگانی حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها به‌عنوان الگو و شاخص مجاهدان عالم

دومین شب مراسم عزاداری حضرت فاطمه‌زهرا سلام‌الله‌علیها

انواع قلب در قرآن و روایات- بخش پنجم

قلب در قرآن (بخش پنجم )

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.