سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / اخبار / اختصاص بیش از 100 هزار میلیارد تومان برای ‌اشتغالزایی در استان‌ها

اختصاص بیش از 100 هزار میلیارد تومان برای ‌اشتغالزایی در استان‌ها

رئیس ‌مجلس گفت: در تبصره ۱۸ قانون بودجه، که درباره ‌اشتغال‌زایی است، با نظر یکپارچه مجلس و نظر مثبت رئیس‌جمهور محترم، امسال مصوب کردیم کل اعتبار مربوط به ‌اشتغال به حساب استان‌ها واریز شود.
محمدباقر قالیباف، رئیس‌مجلس شورای اسلامی که صبح دیروز ‌سه‌شنبه، 26 اردیبهشت ماه‌ در جریان سفری یک روزه وارد استان قزوین شده بود، در جلسه شورای اداری شهرستان بوئین زهرا حضور یافت.
‌قالیباف ضمن تسلیت شهادت حضرت امام صادق(ع) با بیان اینکه مشکلات مطرح شده در این نشست در جای جای کشور وجود دارد، گفت: بر همین اساس در مجلس شورای اسلامی بر این موضوع متمرکز هستیم که امورات جاری مردم و موضوعاتی که از جنس تصدی‌گری هستند به سرعت تمرکززدایی شده و به مدیران استانی و شهرستانی واگذار شود چرا که به هیچ عنوان نمی‌توان این امورات را از مرکز پیگیری کرد.
وی تأکید کرد: یک فرماندار، استاندار، شهردار، بخشدار، دهدار باید بتواند مسائل و مشکلات منطقه خود را به خوبی حل کند و نباید صرفاً انتقال دهنده مشکلات به مرکز کشور باشد.
قالیباف با‌ اشاره به اقداماتی که در این زمینه در مجلس انجام شده است گفت: با ابلاغ برخی قوانین دیگر قابل پذیرش نیست که موضوعات در استان‌ها و شهرستان‌ها روی زمین بماند.
وی در همین زمینه با ‌اشاره به اقدام اساسی و تحول‌آفرین مجلس در تبصره 18 قانون بودجه که مربوط به‌اشتغالزایی در استان‌هاست، اضافه کرد: پس از حدود 2 سال و نیم بررسی و اصلاح تبصره 18 ماده واحده قانون بودجه، با نظر رئیس‌جمهور و مجلس مدیریت شد تا کل بودجه مربوط به‌اشتغال در یک حساب جدید نزد خزانه‌داری، در اختیار شورای برنامه‌ریزی استان و شهرستان باشد.
رئیس ‌قوه مقننه خاطرنشان کرد: بر این اساس، هر تخصیصی که از سال 1398 در حوزه ‌اشتغال صورت گرفته و بازپرداخت وام‌ها و تسهیلات آن نیز در کنار تخصیص‌هایی که از مرکز داده شده به این حساب خزانه در استان واریز می‌شود یعنی بیش از 100 هزار میلیارد تومان نقدینگی بدون آن که از مسیر سازمان برنامه و بودجه و درخواست تخصیص‌ها عبور داده شود، در اختیار استان‌ها است.
12 قانون برای مولد‌سازی به بهانه‌های مختلف زمین مانده است
وی در ادامه با ‌اشاره به موضوع مولد‌سازی که جو‌سازی‌هایی در جریان بررسی آئین‌نامه آن صورت گرفت، یادآور شد: برخی دوستان در دولت و مجلس نسبت به این موضوع آشنا نبودند. واقعیت این است که ما از سال 1382 تا 1401، 12 قانون جاری در رابطه با مولد‌سازی اعم از دائم و یک‌ساله در قالب قانون بودجه داریم اما متأسفانه بر زمین مانده است آن هم نه به دلایل متقن بلکه به بهانه‌های مختلف و با بت‌پرستی قرن بیست و یکمی که هر کس به پست مدیریتی می‌رسد تصور می‌کند صاحب تمام اموالی است که در دسترس اوست، اجازه اجرای این قوانین را نمی‌دهد.
‌قالیباف ادامه داد: ما تلاش کردیم این قانون را بهینه کرده و مشکلات آن را برطرف کنیم تا مشکلات اجرایی برطرف شود. اکنون اختیار آن به استان‌ها و شهرستان‌ها داده شده است و همین یک قانون به تنهایی می‌تواند مشکلات مربوط به این موضوع را حل و فصل کند.
انتقاد صریح ‌از عدم اجرای ‌قانون ‌سکونت‌گاه‌های غیرقانونی
رئیس ‌نهاد قانونگذاری کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود با‌ اشاره به یکی از معضلات جدی در حاشیه شهرها گفت: با قوانین مصوب موجود در حوزه شهرداری‌ها دیگر هیچ شهرداری نباید گله داشته باشد که نمی‌تواند مسائل شهری و آسیب‌های اجتماعی را برطرف کند؛ احتماً برخی می‌پرسند کدام قانون؟ باید بگویم که ما این قانون را سال گذشته تصویب کرده‌ایم که همه زمین‌هایی که اطراف شهرها هستند و بدون مجوز تبدیل به سکونت‌گاه‌هایی شده‌اند که سند نداشته و امکانات ندارند، از طریق کمیسیون ماده 5 با قیمت منطقه‌ای به ساکنان آن با سند واگذار شود که خود این موضوع یک امکانی برای شهرداری‌هاست. یا امکانی بهتر از این می‌شود به شهرداری‌ها داد؟ اما همه به‌جای اجرای قانون ایستاده‌ایم و فقط
 نامه‌نگاری می‌کنیم.
تیغ مجلس به عنوان ناظر اجرای قوانین، بُرّنده است
‌قالیباف در ادامه با بیان اینکه تیغ مجلس به عنوان ناظر اجرای قوانین بُرّنده است، گفت: اگر کسی این قانون را اجرا نکرد به ما اعلام کنید. امروز مردم به دلیل سکونت غیرقانونی در این مناطق دچار مشکل هستند در حالی که اکنون با تصویب شدن این قانون می‌توان با رعایت موضوعات بهداشتی و خدماتی و شهر‌سازی و با توجه به مسائل قانونی و البته در نظر گرفتن نوع ساخت و سازها که در زمان زلزله مسئله‌ای ایجاد نشود، این مشکل عظیم مردم را برطرف کرد که در این راستا مشکل درآمدی شهرداری‌ها نیز حل می‌شود.رئیس‌مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای حوزه بهداشت و سلامت و جاده روستایی، اقدامات جدی انجام شده است. سال گذشته مجلس 3 دهک پایین جامعه را بدون اخذ وجه تحت پوشش بیمه سلامت درآورد و دولت تا پایین خرداد ماه از 6 میلیون نفر حدود 5 میلیون و 300 هزار نفر را بیمه کرد. تأسیس صندوق بیماری‌های صعب‌العلاج نیز از دیگر اقدامات مجلس بود.
مجلس به دنبال تصویب قوانین  با در نظر گرفتن بُعد اجرایی‌‌سازی آن است
وی در ادامه با بیان اینکه ما در مجلس قوانین را به گونه‌ای تصویب می‌کنیم که در ادبیات حوزه حقوقی، اجرایی‌‌سازی قانون را نیز رعایت کرده باشیم، عنوان کرد: اجرای قانون با اجرایی‌‌سازی قانون تفاوت دارد؛ اجرایی‌‌سازی به این معنا است که باید قانونی تدوین شود که قابلیت اجرا داشته باشد در غیر این صورت خود ما نخستین قانون‌شکن خواهیم بود. ضمن اینکه دولت نیز باید قوانین مصوب مجلس را اجرا کند.
‌قالیباف در ادامه با‌اشاره به برخی مسائل منطقه‌ای استان قزوین گفت: مسائل زیرساختی در حوزه ریلی و آبرسانی باید تا پایین‌ترین لایه‌های آن با دقت دنبال شود که آب شرب، آب کشاورزی و آب صنعتی نیز از جمله آن است که پیگیری می‌کنیم و در این خصوص جلسه‌ای در تهران با حضور مسئولان و مدیران استان قزوین خواهیم داشت.
نمایندگان مجلس، در دسترس‌ترین افراد برای مردم هستند
رئیس‌مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس در دسترس‌ترین افراد برای مردم هستند که توفیق بزرگی برای آنها است. امروز باید همه مسئولان در سطوح مختلف با همدلی، گره از کار مردم باز کنیم. فرهنگ انقلابی به شعار نیست بلکه باور داشتن به سنت الهی و مردم است.

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

زهره الهیان برای دومین بار تحریم شد

نماینده مجلس شورای اسلامی شهر تهران

مجلس و مجمع تشخیص قانون بودجه را پیش از پایان سال به نتیجه برسانند

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.