سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / چند الگوی بیت علی (علیه السلام) برای همسر و فرزندان

چند الگوی بیت علی (علیه السلام) برای همسر و فرزندان

شما وقتی به اصول زندگانی و چارچوب خانواده امیر مؤمنان علیه‌السلام و برخوردشان با حضرت زهرا سلام‌الله علیها نگاهی می‌اندازید، نکاتی را مشاهده می‌کنید که اگر در زندگی امروزین جریان یابد، خانواده را تبدیل به بستری به‌سوی رشد و تعالی می‌کند.

حجت‌الاسلام محمدعلی فیض‌آبادی، مدرس حوزه و دانشگاه و کارشناس سبک زندگی در گفت‌وگوبا اشاره به اینکه در بحث خانواده و روابط زناشویی، اصول و قواعدی وجود دارد که در تمام زمان‌ها و مکان‌ها ثابتند

گفت: شما وقتی به اصول زندگانی و چارچوب خانواده امیر مؤمنان علیه‌السلام و برخوردشان با حضرت زهرا سلام‌الله علیها نگاهی می‌اندازید، نکاتی را مشاهده می‌کنید که اگر در زندگی امروزین جریان یابد، خانواده را تبدیل به بستری به‌سوی رشد و تعالی می‌کند.

شما وقتی به سورۀ انسان نگاهی می‌اندازید، به بخشی از حقیقت آسمانیِ زندگانی آن  انوار مقدس پی می‌برید. 

وی افزود: در این سوره مشاهده می‌کنیم پنج تن مقدس آل‌عبا در اوج عبادالله چند ویژگی دارند؛ اول اینکه «یُوفُونَ بِالنَّذْر»؛ به نذرشان وفا می‌کنند. عمل به عهد در هر شرایطی به ویژه بستر خانواده مهم است. 

هرکه در نظام خانواده تعهدی بر عهد دارد باید به آن عمل کند؛ به عنوان مثال مرد از آن زمان که با همسر خویش  عقد می‌کند،  در واقع تعهد می‌دهد یکسری شرابط اولیه را برای او فراهم کند.  

برخی آقایان یا بانوان تعهد ضعیف و سستی نسبت به همسر دارند و بار مسئولیت را از دوش خود بر می‌دارند. 

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه همسر انسان امانتی در دستان اوست

 گفت: در قبال تمام موضوعات از جمله خانواده و همسر باید نگاهمان قرآنی باشد.

خداوند می‌فرماید این خانمی که شما گرفتید، هبه و بخشش الهی است؛ حال باید در حفظ این امانت کوشید.  وقتی نگاه به خانواده مقدس شود،‌قطعاً زندگی نورانی می‌شود.

فیض‌آبادی ادامه داد: اصل دوم، معادمحوری است.

در ادامۀ آیه آمده است عبادالله از دورانی که آسیب و گزندش گسترده است، می‌‏ترسند «یَخافُونَ یَوْماً کانَ شَرُّهُ مُسْتَطیرا»؛  متأسفانه به قدری گرفتار دنیا شدیم که از آخرت غافل ماندیم؛ یعنی نگرش دنیوی سبب غفلت از آخرت شده؛ لذا در تربیت فرزندانمان بسیار تأثیر منفی گذاشته است.

پدر و مادری که تمام دغدغه‌شان برای فرزندان، رسیدن به یک موقعیت خوب در دنیاست و برنامه‌ای برای اصلاح آخرت آنها ندارند، به نوعی در حق آنها جفا می‌کنند. 

این کارشناس دینی انفاق و بخشندگی به دیگران را از دیگر ویژگی‌های بیت امیر مؤمنان دانست و گفت: در داستان سورۀ انسان، اهل بیت وحی به مسکین و اسیر و یتیم انفاق می‌دهند. انسانی که اهل بخشندگی و انفاق نباشد، رشد نمی‌کند.

امیرمؤمنان و حضرت زهرا سلام‌الله علیهما ابتدا برای همسایه انفاق می‌کنند و بعد به منزل می‌پردازند.

امروز در زندگی آپارتمان‌نشینی اول باید حقوق همسایه رعایت شود. 

وی افزود: گاهی این بخشندگی قالب‌های عاطفی و معنوی به خود می‌گیرد؛ به این معنا که فرد تمام صفات و خصلت‌های مثبت خویش را به اطرافیان انفاق می‌دهد. والدین به ویژه دختران نیاز به بخشش عاطفی، فکری و گاهی دارند. یکی از عواملی که سبب چالش‌هایی در دختران می‌شود، عدم تأمین نیازهای عاطفی‌شان است. 

فیض‌آبادی ادامه داد: به صورت کلی، سورۀ انسان دل کندن از دل‌بستگی‌ها را به ما می‌آموزد.

 در نظام خانواده و اجتماع خود را از دلبستگی برهانیم و در مسیر رضای خدا گام بگذاریم و بدانیم هدف و محور ارزش‌های بیت امیر مؤمنان اخلاص است؛ بنابراین باید خود را به ارزش‌ها مسلح کنیم که اگر این ارزش‌ها باشد، خانه را نورانیت معنوی فرا می‌گیرد. 

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

با داستان‌گویی کودکت را تربیت کن

تربیت دینی کودک بر روش غیرمستقیم تأکید دارد.

تحلیل تابلوی «پیروزی۱۳۹۸» در برنامه فرا متن شبکه افق

حضور دشمنان فرا زمینی ها،دشمنان انسی و جنی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.