سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / متون / آیا همیشه ثروتمند بودن به صلاح ماست؟

آیا همیشه ثروتمند بودن به صلاح ماست؟

شخصی به نام ثعلبه که خیلی زاهد و متقی و اهل تهجّد و نماز شب بود و همه نمازهای پیغمبر را شركت می‌كرد و نمی‌گذاشت یك ركعت نماز جماعت یا نافله‌اش تعطیل شود، مرتب پیش پیغمبر می‌آمد و می‌گفت: یا رسولَ‌اللّه! از خدا بخواه مرا ثروتمند كند.

پیغمبر می‌فرمود: تو كار را به جریان طبیعی واگذار كن، شاید مصلحتت این نباشد.

ثعلبه می‌گفت: نه یا رسولَ‌اللّه! من می‌خواهم به این اغنیا یاد بدهم كه اصلاً پول خرج كردن و در راه خدا خرج كردن چگونه است.

پیغمبر هم برای او دعا كرد و خدا این دعا را برای عبرت گرفتن خود او و همه مردم مستجاب كرد.

او با سرمایه کم گوسفندانی خرید. به سرعت ثروتمند شد، مخصوصاً گوسفندانش خیلی زیاد شدند. فكر كرد گوسفند زیاد شده، دیگر در شهر نمی‌شود گوسفندها را اداره كرد، برویم بیرون یك جایی تهیه كنیم تا بتوانیم گوسفندها را به چرا ببریم.

كم‌كم ظهر دیگر به نماز جماعت نمی‌رسید. با خود می‌گفت حالا یك وعده را نخواندیم مهم نیست؛ به یك وعده نماز جماعت اكتفا می‌كنیم. می‌آمد به سرعت خودش را به صف‌های آخر می‌رساند یك نمازی می‌خواند و می‌رفت.

كم‌كم كارش توسعه پیدا كرد و گفت باید برویم فلان منطقه یك جایی انتخاب كنیم. به آنجا رفت.

قضیه رسید به آنجا كه آیه زكات نازل شد و پیغمبر مأموری برای اخذ زكات فرستاد. وی اول سراغ او رفت و گفت: دستور خداست كه این مقدار باید بدهی تا صرف راه خدا بشود.

ثعلبه گفت: آیا اختصاص به من دارد؟

گفت: نه، شامل دیگران هم می‌شود.

گفت: اول برو سراغ دیگران بعد بیا سراغ من.

مامور سراغ دیگران رفت و كارهایش را انجام داد و برگشت.

ثعلبه مدتی نگاه كرد، زیر و رو كرد، سپس گفت: این با باج گرفتن چه فرق می‌كند؟ چشم فقرا كور بشود می‌خواستند كار كنند.

این همان آدمی بود كه می‌گفت:
«لَئِنْ آتانا مِنْ فَضْلِهِ لَنَصَّدَّقَنَّ وَ لَنَكُونَنَّ مِنَ اَلصّالِحِینَ؛ اگر از كرم خويش به ما عطا كند قطعا صدقه خواهيم داد و از شايستگان خواهيم شد.»(توبه:۷۵)

در زمانی که فقیر بود می‌گفت: ما كه كریمیم پول نداریم، آنهایی كه پول دارند كرم ندارند. بعد که ثروتمند شد حتی حاضر نشد واجباتی مثل زکات را پرداخت کند و نماز جماعت و اعمال عبادی اش را از روی حرص و طمع برای ثروت بیشتر و مراقبت از گوسفندان ترک کرد.

نتیجه گیری:
یکی از دلایلی که خداوند همه را ثروتمند نکرده اینست که آن افراد ممکن است جنبه و ظرفیت ثروت زیاد را نداشته باشند و ثروت زیاد آنها را از بندگی خدا خارج کند و شدیدا درگیر مال دنیا شوند و به انواع فساد و گناه کشیده شوند و دین، دنیا و آخرت شون تباه شود.

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

ماجرای ثروتمند شدن فرقه بهائیت در ایران

پس از نفوذ بهائیان در بدنه رژیم پهلوی آنها از موقعیت خود استفاده کرده و توانستند به ثروتمند شدن جامعه بهائیت کمک شایانی کنند.

ماجرای شفای کودک سنی مذهب با توسل به مولا امیرالمومنین علیه السلام توسط علامه امینی.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.