سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / متون / تصویر ۳۴ سال قبل حاج قاسم در جلسه سرنوشت‌ساز جنگ

تصویر ۳۴ سال قبل حاج قاسم در جلسه سرنوشت‌ساز جنگ

زمانی که عملیات کربلای چهار در پاییز سال ۶۵ طرح‌ریزی و ابتدای زمستان اجرا شد، فرماندهان پس از شروع عملیات در شب اول بلافاصله متوجه شدند که دشمن از انجام این حمله باخبر است و عملیات لو رفته است.

به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، ز

يکشنبه ۷ دی ۱۳۹۹ – ۰۹:۱۴

بین الملل / غرب آسیا

هاآرتص: اسرائیل و امارات در سقطری یمن پایگاه نظامی مشترک دارند

رسانه‌ای صهیونیستی از وجود پایگاه نظامی مشترک امارات و رژیم صهیونیستی در جنوب یمن خبر داد.

هاآرتص: اسرائیل و امارات در سقطری یمن پایگاه نظامی مشترک دارند

، روزنامه «هاآرتص» چاپ فلسطین اشغالی نوشت که امارات عربی متحده و رژیم صهیونیستی در جزیره سُقُطری (واقع در جنوب یمن) پایگاه نظامی مشترکی ایجاد کرده‌اند.

این روزنامه در گزارشی به قلم یکی از نویسندگان خود به نام «زفی بارئیل» نوشت که مقامات اماراتی بر شرایط و زندگی عادی مردم در این جزیره یمنی سیطره دارند.

بر اساس این گزارش، اماراتی‌‌ها این جزیره را بر روی شهروندان یمنی غیربومی بسته و محدودیت‌‌های سختی بر صدور مجوز کار در این جزیره وضع کرده اند.

این گزارش می‌گوید که حمایت مالی امارات از شبه‌نظامیان جدایی طلب در این جزیره موسوم به شورای انتقالی جنوب، در راستای باز تقسیم یمن به دو بخش؛ یمن شمالی و یمن جنوبی است تا از این طریق، نفوذ خود را در این منطقه از یمن تضمین کند و بر تنگه باب المندب سیطره داشته باشد.

در بخشی از این گزارش به تصمیم سال گذشته امارات مبنی بر اینکه این کشور قصد خروج از جنوب یمن و سقطری دارد، اشاره شده است. بر اساس این گزارش، این تصمیم امارات عقب‌نشینی صوری فریب بوده است چرا که امارات از تهدید کنگره آمریکا مبنی بر اعمال تحریم‌هایی علیه این کشور به دلیل دست داشتن در جرایم جنگی نگران بود.

این اقدام امارات باعث شد که زمینه برای خرید جنگنده‌های اف ۳۵ از آمریکا مهیا کرد، اقدامی که مهر تأییدی از اسرائیل و آمریکا بر روابط رسمی امارات با رژیم صهیونیستی است.

بر اساس این گزارش، امارات پایگاه نظامی مشترکی با نیروی دریایی اسرائیل طی نیمه دوم سال میلادی گذشته در سقطری ایجاد کرده تا کشتی‌ها را در دریای مَکران و تنگه باب المندب و شاخ آفریقا رصد کند.

مانی که عملیات کربلای ۴ در پاییز سال ۶۵ طرح‌ریزی و ابتدای زمستان اجرا شد، فرماندهان پس از شروع عملیات در شب اول بلافاصله متوجه شدند که دشمن از انجام این حمله باخبر است و در واقع عملیات لو رفته است.

از برآیند وقایعی که رخ داد، معلوم بود ادامه آن باعث می‌شود خسارات بیشتری به نیروها وارد شود. به همین دلیل فرماندهان تصمیم گرفتند سریعا ادامه این عملیات را متوقف کنند. عملیاتی که ابتدا ۲۴۰ گردان برای حمله در نظر گرفته شده بود، اما تنها ۶۰ گردان هنگام شروع به خط زد.

فرماندهان ایران که نتوانسته بودند به اهدافشان برسند و عملیات کربلای ۴ به نوعی عدم‌الفتح بود، تصمیم گرفتند عملیات دیگری را به فاصله چند روز طرح‌ریزی کنند و بتواند به اهدافی که مدنظر دارند دست یابند.

این گونه بود که به فاصله چند روز عملیات کربلای ۵ طرح ریزی شد و مرد میدان ها و فرماندهانی چون قاسم سلیمانی، جعفر اسدی، امین شریعتی و علی هاشمی در قرارگاه خاتم‌الانبیا گرد هم نشستند و این طرح عملیاتی مهم را که پیروزی بزرگی در برداشت طرح‌ریزی کردند. عراق که فکر نمی‌کرد ایران در این فاصله کوتاه دست به چنین کاری بزند، غافلگیر شد و ضربات سنگینی به ارتش عراق وارد آمد.

در واقع می‌توان گفت عملیات کربلای ۴ و ۵ در امتداد هم هستند که در یک منطقه و با یک هدف خاص انجام شدند و اگر عملیات کربلای ۴ نبود، حتماً دستاوردهای عملیات کربلای ۵ به این شکل موفقیت‌آمیز به دست نمی‌آمد.

آنچه در ادامه مطلب خواهید دید، تصویری از برخی فرماندهان دفاع مقدس است که در ۱۰ آذر سال ۶۵ در قرارگاه خاتمالانبیا چند روز پیش از عملیات کربلای ۴ و ۵ گرد هم نشستند و موضوعات مرتبط با حمله پیش رو را بررسی کردند.

از چپ: امین شریعتی، مرتضی قربانی، جعفر اسدی، شهید علی هاشمی، غلامرضا محرابی، احمد صیاف زاده و شهید حاج قاسم سلیمانی

انتهای پیام/

 

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

یورش پلیس به دانشگاه کلمبیا

سازمان‌دهندگان تظاهرات‌های دانشجویی

نادر‌ترین سردار

مراسم یاد بود مرحوم نادر طالب‌زاده در حوزه هنری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.