سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / اخبار / رستوران‌هایی با منوی حرام

رستوران‌هایی با منوی حرام

لابستر، خرچنگ، هشت‌پا، صدف، ماهی مرکب یا همان کالاماری از غذا‌های حرام گوشت هستند که متاسفانه در رستوران‌های تهران به مشتریان پیشنهاد می‌شود.

علیرغم وجود غذا‌های حرام گوشت در منوی رستوران‌های تهران هنوز هیچ نهادی مسئولیت برخورد این عمل خلاف شرع و قانون را برعهده نگرفته است.

پیگیری فروش و سرو غذا‌های دریایی حرام گوشت در منوی رستوران‌ها
غذا‌های حرام‌گوشت در منو رستوران‌های تهران!
گاهی وقت‌ها، آدم‌ها «خاص بودن» را در نوع سفارش غذا می‌بینند حالا اگر غذا دریایی باشد، درجه خاص بودن بیشتر می‌شود… لابستر، خرچنگ، هشت‌پا، صدف، ماهی مرکب یا همان کالاماری از جمله غذا‌هایی هستند که گوشت آن‌ها حلال نیست؛ اما سال‌ها پیش و چراغ خاموش وارد منوی رستوران‌ها شد و حالا تبدیل به غذای محبوب قشری خاص شده است، طوریکه رستوران و کافه‌ها بدون توجه به مسئله حلال بودن گوشت، این غذا‌ها را در منوی رستوران‌هایشان جا داده‌اند! مسئله دیگر فروش این نوع مواد غذایی به صورت تکی و یا عمده است و در برنامه‌های فروش اینترنتی غذا‌ها به راحتی قابل دسترس هستند!
فروش غذا‌های دریایی حرام گوشت، غذا‌های دریایی حرام گوشت، سرو غذا‌های دریایی حرام گوشت در رستوران‌ها.
لابستر، خرچنگ، هشت‌پا، صدف، ماهی مرکب یا همان کالاماری از جمله غذا‌هایی هستند که گوشت آن‌ها حلال نیست؛ اما سال‌ها پیش و چراغ خاموش وارد منوی رستوران‌ها شد و حالا تبدیل به غذای محبوب قشری خاص شده است، طوریکه رستوران و کافه‌ها بدون توجه به مسئله حلال بودن گوشت، این غذا‌ها را در منوی رستوران‌هایشان جا داده‌اند!
مسئله دیگر فروش این نوع مواد غذایی به صورت تکی و یا عمده است و در برنامه‌های فروش اینترنتی غذا‌ها به راحتی قابل دسترس هستند!
در این گزارش، موضوع سرو غذا‌هایی با گوشت غیر حلال در رستوران‌ها را پیگیری کردیم.
غذای ژاپنی با گوشت حلال!
اتحادیه صنف رستوران‌دارها، اولین گزینه برای پیگیری موضوع فروش و سرو غذا‌های دریایی حرام گوشت بود. آن‌ها در جواب گفتند که وظیفه رسیدگی به این موضوع با اتحادیه نیست و وزارت بهداشت و یا اداره دامپزشکی باید به این امر رسیدگی و نظارت کند. اتحادیه در پاسخ به این سوال که «آیا رستوران‌های بین المللی و یا ژاپنی، مجوز سرو این نوع غذا‌ها را دارند؟» گفت: «مجوز غذای ژاپنی دارند، ولی نه با گوشت حرام!»
روابط عمومی اتحادیه با تاکید بر مسئول بودن وزارت بهداشت روی موضوع نظارت گوشت‌های حلال، ادامه داد: «سازمان بهداشت، کارشناس و آزمایشگاه داره و پیگیری می‌کنه، ما قبل از صدور جواز، تاییدیه بهداشت، اماکن و همه این‌ها رو میگیریم؛ ولی در روند اینکه مغازه‌دار چیکار میکنه، بهداشت برای نظارت میره و حلال و سالم بودن گوشت و محصول زیر نظر بهداشته. اتحادیه میتونه شکایت‌هایی مثل نحوه قیمت‌گذاری، گرون فروشی و یا نحوه برخورد کارکنان رستوران و هرچیزی مربوط به اون رو پیگیری کنه»
ما با یک جستجوی ساده در اسنپ‌فود و اینترنت به رستوران‌هایی رسیدیم که انواع و اقسام غذا‌های دریایی حرام را سرو می‌کردند، آیا نهاد‌های نظارتی نمی‌توانستند چند دقیقه از وقت خود را صرف بررسی این موضوع کنند؟!
از سازمان غذا و دارو تا سازمان حلال!
با پیشنهاد اتحادیه، با سازمان غذا و دارو تماس گرفتیم، بعد از شنیدن موضوعی که پیگیر آن بودیم، گفتند که حلال بودن گوشت در رستوران‌ها در حیطه کاری آن‌ها نیست و بهتر است با معاونت بهداشت شهید بهشتی و یا سازمان حلال تماس بگیریم. ما هم همین کار را کردیم. بعد از صحبت با روابط عمومی معاونت بهداشت دوباره به در بسته خوردیم و متوجه شدیم این موضوع به معاونت بهداشت هم مربوط نمی‌شود چرا که وظیفه آن‌ها مربوط به غذا‌های بسته بندی و… می‌شود
در کمال ناباوری سازمان حلال هم، نظارت روی گوشت‌های غیرحلالی که در رستوران‌ها سرو می‌شود را گردن نگرفت و توضیح داد: «محصولات خام دامی حلیتش با وزارت جهاد کشاورزی سازمان دامپزشکیه. اگه محصولات فراوری باشه به صورت پاستیل یا خوراکی و محصولات سلامت محور فراوری میشه تو کارخونه‌ها اون وقت میره تو حوزه وزارت بهداشت، اما سرو لابستر و خرچنگ و… رو باید با دامپزشکی هماهنگ کنید!»
غذا‌های حرام‌گوشت در منو رستوران‌های تهران
این‌ها همه ادعاست، مستند رو کنید!
بالاخره بعد از طی کردن هفت‌خان رستم و صحبت با اتحادیه صنف رستوران‌دارها، معاونت بهداشت، سازمان غذا و دارو و سازمان حلال، رسیدیم به مسئول و ناظر واقعی این موضوع، سازمان دامپزشکی کشور!
روابط عمومی سازمان دامپزشکی بعد از شنیدن این صحبت که در منوی بعضی رستوران‌ها غذا‌هایی سرو می‌شود که حلال نیستند مثل لابستر، خرچنگ؛ هزارپا، کالاماری و… گفت: «شما دارین به مسئله‌ای اشاره می‌کنید که ما هیچ آگاهی درباره‌ش نداریم و این الان فقط یک ادعاست! غیر حلال بودنش هم شک دارم، اگر مستندات دارید رو کنید، این حرف شما مثل این می‌مونه که بگین تو همه خونه‌ها دزدی میشه!»
او درباره پیگیری سرو این نوع غذا‌ها در برخی رستوران‌ها ادامه داد: «این موضوع در حد ادعاست، برای همین قابل بررسی نیست، اگر مستنداتی موجوده به صورت کتبی و به آدرس اداره کل دامپزشکی ارسال کنید تا مورد بررسی قرار بگیره!»
بررسی و مُداقه نهایی رو به عمل بیارم، بعد نتیجه غایی رو خدمتتون میگم!
مسئله‌ای که بعد از این پیگیری‌ها مطرح می‌شود این است که ما با یک جستجوی ساده در اسنپ‌فود و اینترنت به رستوران‌هایی رسیدیم که انواع و اقسام غذا‌های دریایی حرام را سرو می‌کردند، آیا نهاد‌های نظارتی نمی‌توانستند چند دقیقه از وقت خود را صرف بررسی این موضوع کنند؟!

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

کمبود پتاسیم یکی از دلایل عمده ریزش مو

قاشق غذاخوری سرکه آب سیب

طرز تهیه شامی کباب خرم آباد

غذا‌های سنتی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.