سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / اخبار / سفیر چین در ایران: زبان فارسی در ۱۸ دانشگاه چین تدریس می‌شود

سفیر چین در ایران: زبان فارسی در ۱۸ دانشگاه چین تدریس می‌شود

روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، چانگ هوآ سفیر چین در ایران ضمن انتشار فیلمی از روند آموزش زبان چینی در دانشگاه‌های ایران افزود: موجب خرسندی است که الان در پنج دانشگاه ایران زبان چینی تدریس می‌شود، همچنین زبان فارسی هم در ۱۸ دانشگاه چینی تدریس می‌شود.

مرجعیت و دیپلماسی علمی، فناوری و نوآوری یکی از اولویت‌های وزارت علوم در دولت سیزدهم و نخستین اولویت این وزارتخانه است که از ابتدای شروع به کار دولت اعلام شد و به این شکل سازمان امور دانشجویان و مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم ماموریت ویژه‌ای برای گسترش همکاری‌ها، افزایش برنامه‌های تبادل استاد و دانشجو، تقویت کرسی‌های آموزش زبان، تسهیل فرصت‌های مطالعاتی و از همه مهمتر تبادل فناورانه یافتند.

وحید حدادی‌اصل، قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل در این باره گفته است: در حوزه زبان و ادبیات فارسی خط مشی‌های مختلفی در حال انجام است که مهمترین آن‌ها افزایش کرسی‌های زبان و ادبیات فارسی در کشور‌های مختلف و تقویت آنهاست.

در دولت جدید توانسته‌ایم با کمک همه بخش‌های مربوط تعداد این کرسی‌ها را چند برابر کنیم.

همچنین رایزن فرهنگی پیشین ایران در چین در مصاحبه‌ای گفته بود: اکنون در بیش از ۱۸ دانشگاه چین کرسی زبان و ادبیات فارسی و هفت مرکز ایران‌شناسی فعالیت دارد. برخی از دانشگاه‌ها، زبان فارسی را نه به صورت تخصص رشته‌ای بلکه به صورت واحد درسی برای مطالعات شرق‌شناسی و مطالعات زبان فارسی تدریس می‌کنند.

 عباس‌علی وفایی اظهار کرده است: انگیزه امروزی چینی‌ها برای یادگیری زبان فارسی از چند منظر قابل بررسی است؛ نخست اینکه ایران به کشوری قدرتمند در منطقه تبدیل شده‌است و دیگران برای اینکه مولفه‌های قدرت را بفهمند، این زبان را یاد می‌گیرند. دوم به دلیل مراودات گسترده ایران در حوزه زبانی، تجاری و اقتصادی، بسیاری از مراکز چینی و بنگاه‌های اقتصادی آن نیازمند بنگاه‌های قوی هستند تا بتوانند با همتایان ایرانی خود ارتباط داشته باشند.

وی گفته بود: بنابراین در همه استان‌ها حتی استان‌هایی که مراکز اقتصادی هستند و ایرانی‌ها از آن استان‌ها وارداتی مانند خودرو دارند، دانشجویانی را تربیت می‌کنند که زبان فارسی را یاد می‌گیرند.

خوشبختانه علاقه به یادگیری زبان و ادبیات فارسی نسبت به دهه‌های گذشته، به خصوص در چین چندین برابر شده است.

گفتنی است؛ مرحله نهایی المپیاد جهانی زبان چینی دیروز چهارشنبه ۱۷ خرداد با حضور سفیر چین و رایزن فرهنگی و جمعی از مسئولان سفارت چین، محمود کمره‌ای معاون آموزشی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مرندی معاون بین‌الملل دانشگاه تهران و دکتر محمدحسین آیتی معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد و برگزیدگان در بخش‌های مختلف معرفی شدند و جوایزی دریافت کردند.

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

دولت اهل کلنگ‌زنی نیست بلکه در پی خدمت به مردم است

دولت سعی کرده اولویت‌های خود را با اولویت‌های ذهنی مردم تطبیق دهد.

برخورد قاطع دولت رئیسی با یک فساد کلان که در دولت قبل پایه‌گذاری شده بود

فساد ۳ میلیارد دلاری واردات چای

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.