سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / اخبار / پاداش شاد کردن دل دیگران در روز قیامت

پاداش شاد کردن دل دیگران در روز قیامت

پاداش شاد کردن دل دیگران در روز قیامت

در دین اسلام نیز به شاد کردن دیگران توصیه‌های زیادی شده است. کمک کردن به دیگران و شاد کردن آن‌ها موجب تعالی روح و روان انسان می‌شود،

احساس شادی در انسان موجب افزایش سلامت جسم و روان می‌شود و در اسلام نیز به شاد بودن و شاد کردن دیگران توصیه‌های فراوانی شده است.

شاد کردن دل دیگران

امام جعفر صادق علیه‏‌السلام فرمودند:، چون خداوند مـؤمـن را از قـبرش درآورد تمثالى با او خارج شود که در جلو او راه می ‏رود و هرگاه مؤمن یکى از صحنه‏‌هاى هراس انگیز روز قیامت را ببیند آن تمثال به او گوید: نترس و غم به خود راه مده … مؤمن به او گوید … تو کیستى؟ تمثال گوید: من همان شادى و سُرورى هستم که به برادر مؤمنت رساندى.

 

متن حدیث:

قال الصادق علیه‌‏السلام: إذا بَعَثَ اللّه‏ُ المؤمنَ مِن قَبرِهِ خَرَجَ مَعهُ مِثالٌ یَقدُمُ أمامَهُ، کُلَّما رَأى المؤمنُ هَوْلاً مِن أهوالِ یَومِ القِیامَهِ قالَ لَهُ المِثالُ: لا تَفزَعْ ولا تَحزَنْ … فیقولُ لَهُ المؤمنُ: … مَن أنتَ؟ فیقولُ: أنا السُّرورُ الذی کُنتَ أدخَلتَ على أخیکَ المؤمِنِ.

 

آثار شاد کردن دل دیگران

زنی که هدیه ای به دوبچه داده و دارند لبخند می زننددر بخشی از توصیه‌های امیرالمؤمنین (ع) خطاب به جناب کمیل، آن حضرت برخی از اثرات معنوی شاد کردن دل مردم را اینگونه بیان می‌فرماید: «سوگند به خدایى که تمام صدا‌ها را مى‌شنود، هر کس دلى را شاد کند، خداوند از آن شادى لطفى براى او قرار دهد که به هنگام مصیبت، چون آب زلالى بر او باریدن گرفته و تلخى مصیبت را بزداید چنان که شتر غریبه را از چراگاه دور کنند؛ فَوَالَّذِی وَسِعَ سَمْعُهُ الْأَصْوَاتَ، مَا مِنْ أَحَدٍ أَوْدَعَ قَلْباً سُرُوراً إِلَّا وَ خَلَقَ اللَّهُ لَهُ مِنْ ذَلِکَ السُّرُورِ لُطْفاً، فَإِذَا نَزَلَتْ بِهِ نَائِبَهٌ جَرَى إِلَیْهَا کَالْمَاءِ فِی انْحِدَارِهِ حَتَّى یَطْرُدَهَا عَنْهُ، کَمَا تُطْرَدُ غَرِیبَهُ الْإِبِلِ.»

 

این فراز نشان می‌دهد کسانى که نسبت به همنوعان بی‌تفاوتند و کارى براى حل مشکلات دیگران انجام نمى‌دهند از حقیقت اسلام دورند. همچنین کسانى که براى انجام حوائج مردم تلاش مى‌کنند و از خود غافلند آن‌ها نیز بیگانه‌اند؛ مسلمان واقعى کسى است که هم به اصلاح خویش بپردازد و هم به حل مشکلات مردم توجّه کند.

“اصول کافی، جلد ۲، صفحه ۱۹۰”

ایتابلهسروشآپارات

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.