سرخط خبرها
خانه / صراط عشق / والدین سریع‌تر کودکانشان را واکسینه کنند ۲۰ درصد مبتلایان اُمیکرون کودک هستند

والدین سریع‌تر کودکانشان را واکسینه کنند ۲۰ درصد مبتلایان اُمیکرون کودک هستند

وزیر بهداشت گفت: تا کنون حدود ۹۰ درصد در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند که در دنیا بی‌نظیر است.

بهرام عین اللهی در حاشیه افتتاح آزمایشگاه مرکزی و مرکز غربالگری سرطان در نجف آباد اصفهان اظهار داشت: از حدود دو ماه پیش واکسیناسیون گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال در کشور آغاز شد و تا کنون حدود ۹۰ درصد در این گروه سنی، واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند که در دنیا بی‌نظیر است.
عین اللهی افزود: واکسیناسیون گروه سنی ۵ تا ۱۲ سال، اخیرا مصوب و اعلام شد و مردم برای تزریق واکسن به کودکان‌شان مراجعه می‌کنند اما تقاضای ما این است که والدین، حتماً در اسرع وقت نسبت به تزریق واکسن کرونا به کودکان شان اقدام کنند چراکه بیماری کودکان، همه ما را آزار می‌دهد و در اُمیکرون، ۲۰ درصد مبتلایان کودک هستند.
وی ادامه داد: قبلاً عنوان می‌شد که کودکان کرونا نمی‌گیرند اما این تصور اشتباهی بود چراکه در حال حاضر، ۲۰ درصد مبتلایان اُمیکرون در کشور کودکان هستند. خوشبختانه واکسن کرونا به مقدار کافی در مراکز واکسیناسیون وجود دارد و بنده برای نشان دادن اهمیت واکسیناسیون کودکان، نوه ۸ ساله‌ام را برای تزریق واکسن به یکی از مراکز واکسیناسیون بردم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: پیک ششم در کشورهای مختلف، متفاوت بوده است. متاسفانه ویروس در همه مناطق دنیا پخش شده چون پوشش واکسیناسیون در همه مناطق، بالا نیست و در برخی مناطق مانند آفریقا، پوشش واکسیناسیون کمتر از ۱۰ درصد است و نابرابری در توزیع و تزریق واکسن کرونا وجود دارد، به همین دلیل، ویروس کرونا فعالانه همه نقاط را می‌چرخد و درگیر می‌کند. 
ستاد ملی مقابله با کرونا درخصوص تعطیلات عید نوروز تصمیم گیری می‌کند
عین اللهی گفت: تصور می‌کنیم که دو تا سه هفته آینده به قله پیک ششم برسیم و تقاضای ما از مردم این است که در این چند هفته، رعایت پروتکل‌های بهداشتی را تشدید کنند. برای ایام تعطیلات نوروز، مراکز درمانی و نیروهای آنها در سراسر کشور در حالت آماده‌باش قرار دارند اما بر اساس موارد بستری و فوت بیماران کووید۱۹، ستاد ملی مقابله با کرونا درخصوص تعطیلات عید نوروز، تصمیم‌گیری می‌کند. تصمیمات این ستاد، محدودیت‌های کامل و صددرصدی نیست بلکه با توجه به پوشش بالای واکسیناسیون، شرایط با دوران گذشته تفاوت دارد و این ستاد برای مسافرت‌ها، محدودیتی ایجاد نکرده است.
کودکان یک تا ۵ سال
بیشترین بستری‌های کرونا هستند
رئیس‌بیمارستان کودکان اکبر مشهد گفت: ابتلا به امیکرون در نوزادان هم مشاهده می‌شود اما بیشترین میزان بستری کودکان بین اطفال یک تا پنج سال است.
محمدعلی جعفری در گفت‌وگو با ایسنا افزود: این موضوع نشان می‌دهد در این بازه سنی شدت عفونت و بیماری بالاتر است که همین موضوع منجر به بستری کودکان در بیمارستان می‌شود.
جعفری درخصوص علائم امیکرون در کودکان بیان داشت: بروز امیکرون در کودکان با ظاهر شدن علائم تنفسی و علائم گوارشی شروع می‌شود و علائم تنفسی آن با اشکال دیگر کرونا تفاوت زیادی ندارد. این علائم عمدتا به شکل آبریزش بینی، گلودرد، سرفه و در مواردی هم درگیری راه‌های هوایی و تنگی نفس است. وی ادامه داد: ما به کودکانی با این علائم بیماری امیکرون را نسبت می‌دهیم. در حال حاضر به خاطر شیوع گسترده این بیماری و از آنجایی که این عفونت در پیک خود قرار دارد، هر کودکی که با این علائم به پزشک مراجعه کند، تشخیص اول برای او امیکرون خواهد بود. رئیس‌بیمارستان کودکان اکبر مشهد درخصوص شدت عفونت در کودکان نسبت به بزرگسالان عنوان کرد: شدت عفونت در کودکان نسبت به بزرگسالان در مجموع کمتر است؛ مگر در کودکانی که به بیماری زمینه‌ای مبتلا باشند. در این دسته از کودکان شدت بیماری بیشتر خواهد بود.
جعفری اظهارداشت: به نظر می‌رسد میزان گرفتاری کودکان به امیکرون نسبت به پیک‌های قبلی کرونا بیشتر است که این موضوع نشان‌دهنده سرایت‌پذیری و سرعت انتشار بالای این سویه است. در حال حاضر نسبت به پیک‌های قبلی مراجعات بیشتری در سنین پایین‌تر مشاهده می‌شود.
وی در مورد میزان بستری کودکان و بزرگسالان مبتلا به امیکرون نیز گفت: بزرگسالان بیشتر از کودکان بستری می‌شوند. اینکه می‌گوییم گرفتاری در کودکان بیشتر است، نسبت به پیک‌های قبلی است اما همچنان عفونت با ویروس کرونا در تمام اشکال آن در بزرگسالان نسبت به کودکان از شدت بیشتری برخوردار است و موارد بستری هم در بزرگسالان بیشتر است.
رئیس‌بیمارستان کودکان اکبر مشهد خاطرنشان کرد: تفاوتی در سرعت شیوع امیکرون بین کودکان و بزرگسالان وجود ندارد. یکی از کانون‌های مهم انتشار کرونا دورهمی‌های خانوادگی است. در این دورهمی‌ها کودکان نزدیک‌تر و در معرض تماس بیشتری با بزرگسالان هستند. کودکان تحرک بیشتری دارند،‌گریه می‌کنند، می‌خندند، بی‌محابا سرفه می‌کنند، ماسک نمی‌زنند و… که تمام این موارد باعث می‌شود آنان کانون مهم‌تری از لحاظ سرعت انتشار نسبت به بزرگسالان باشند.
جعفری درخصوص قرنطینه کودکان گفت: آنچه که در این خصوص در مطالعات و پژوهش‌های اخیر گفته شده، توصیه به قرنطینه حداقل پنج و برای احتیاط و اطمینان تا ۱۰ روز است ولی توصیه ما همان رعایت ۱۰ روز قرنطینه است.

ایتابلهسروشآپارات

همچنین ببینید

اجرائی شدن درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی از هفته جاری

وزیر بهداشت ، تصویب درمان رایگان کودکان

تربیت ‌پرستار در کشور از سال 90 تاکنون رشد 350 درصدی داشته است

معاون ‌پرستاری وزیر بهداشت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.